Tips voor op vakantie

tips voor vakantieGoed voorbereid op vakantie met een aantal handige tips. Want wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk zorgeloos genieten. Echter vergt een fijne vakantie veel voorbereidingen. Zo moet je je koffer inpakken, diverse reisartikelen aanschaffen en een leuke bestemming vinden.

Daarom is het belangrijk om deze handige tips te lezen voordat je op vakantie gaat. Zo ben je goed voorbereid en kan je optimaal genieten van je vakantie.

Handige tips

Met onderstaande handige tips kan jij zorgeloos op vakantie en optimaal gaan genieten.

Tip 1. Handen wassen

Was je handen altijd goed met zeep na het gebruik van het toilet. Tevens is het belangrijk om je handen te wassen voordat je gaat eten. Indien er geen zeep is kan je een desinfecterende gel gebruiken. Neem deze dan ook altijd mee wanneer je op vakantie gaat.

Tip 2. Inentingen en vaccinaties

Zorg er voor dat je goed ingeënt bent wanneer je op vakantie gaat. Voor sommige bestemmingen ben je verplicht inentingen en vaccinaties te nemen. Zo ben je optimaal beschermd op vakantie en kan je zorgeloos genieten van een heerlijke vakantie.

Tip 3. Voorkom insectenbeten

Voorkom dat je gebeten wordt door insecten. Insectenbeten zijn erg vervelend en kunnen tevens erg gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld door de malariamug. Neem daarom altijd malariapillen mee wanneer je naar een gebied gaat waar de malariamug actief is.

Tip 4. Neem geen tatoeage of piercing

Laat geen tatoeage of piercing op vakantie zetten. Hiermee neem je enorme risico’s, omdat de hygiëneregels in het buitenland anders zijn dan in Nederland. Vaak is het dan ook niet veilig om op vakantie een tatoeage of piercing op vakantie te laten zetten. Dit kan tevens hepatitis B veroorzaken.

Tip 5. Zwemschoenen

Wanneer je gaat zwemmen is het belangrijk om altijd zwemschoenen te dragen. Het kan namelijk voorkomen dat je in de zee op een zee-egel, een stuk koraal of op een oester stapt. Hierdoor kan een grote wond ontstaan. Dit is erg vervelend tijdens je vakantie, maar het kan ook diverse huidinfecties veroorzaken.

Tip 6. Draag lichte, luchtige kleding

Als je op vakantie gaat naar een warm land is het belangrijk dat je veel lichte en luchtige kleding inpakt. Pak het liefste kleding van katoen of linnen in, dat neemt het beste vocht op.

Gerelateerde artikelen