Inpakstress voor je vakantie naar Spanje?

Last van inpakstress? Geen zorgen, daar hebben meer Nederlanders last van. En dat is eigenlijk jammer, want een vakantie moet juist ontspannen en stressvrij zijn. Om die reden helpen wij je op weg voor een vakantie in Spanje. Wat moet echt mee in de koffer en wat kun je beter thuislaten? Na het lezen van onze tips ben je er helemaal klaar voor om de bagage in te pakken. En daarna kan het grote genieten beginnen.

Een zon-zekere bestemming

Een van de meest zonnige bestemmingen in heel Spanje zijn de Canarische Eilanden. De vulkanische eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en kan rekenen op warme temperaturen. Zelfs in de wintermaanden komt de temperatuur op eilanden als Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria amper onder de 20 graden Celsius. Met een koffer vol zomerkleding zit je dan ook goed. Al is een warme trui voor de zwoele zomeravonden misschien wel zo lekker. Ohja, laat ook de boodschappen maar thuis. TUI heeft op de Canarische Eilanden vooral All Inclusive hotels waarbij je de hele dag door smult van de Spaanse keuken. De dropjes bewaar je maar in de snoep-la voor bij thuiskomst.

De bergachtige gebieden

Spanje mag dan wel geliefd zijn voor een relaxvakantie onder de zon, je kunt in het land ook prima actief doen. Zo zijn de Spaanse Pyreneeën het perfecte decor voor een actieve kampeervakantie. Kajakken over de snelstromende rivieren, hiken langs de steile ravijnen en fietsen over de glooiende bergwegen doe je hier. Stop voor de vakantie Spanje dan ook veel sportieve outfits in je koffer. En ook goede bergschoenen en een mountainbike zijn geen overbodige luxe. Overigens hoef je tijdens de autovakantie zelf geen tent of caravan mee te nemen. Op de camping van TUI verblijf je namelijk in een geheel ingerichte stacaravan of bungalow. Vergeet je niet de barbecue mee te nemen?

Rijk versierde steden

Spanje is meer dan zon, zee en strand. En bergen zoals je hierboven hebt gelezen. De historische steden laten zich namelijk goed lenen voor een cultureel weekend weg. Maar wat moet je allemaal meenemen tijdens een stedentrip in Spanje? Tip van TUI; zo min mogelijk. Je kunt in steden als Madrid en Barcelona goed shoppen. En vaak is de kleding ook nog eens goedkoper dan in Nederland. Onder het mom van ?souvenir shoppen? kun je helemaal los gaan. Stop in de handbagage zeker een camera. Niet alleen voor foto?s vanuit het vliegtuig, maar vooral om de rijk versierde bouwwerken in Spanje te fotograferen. De historische paleizen en kerken verdienen een plek in het vakantiealbum.

Gerelateerde artikelen