Babyvoeding in handbagage

babyvoeding handbagageBabyvoeding in je handbagage meenemen wanneer je gaat vliegen met je kindje is erg belangrijk. Wanneer je gaat vliegen met je kindje is dit natuurlijk altijd spannend.

Je wilt dan ook goed voorbereid op reis gaan wanneer je met je kleintje vliegt. Echter is er veel onduidelijkheid op het gebied van babyvoeding in het vliegtuig. In dit artikel hebben wij belangrijke informatie over babyvoeding in de handbagage voor jou op een rijtje gezet.

Goed drinken is erg belangrijk

De lucht in een vliegtuig is erg droog. Hier kunnen vooral kinderen erg veel last van hebben. Het is dan ook belangrijk om je kindje meer te laten drinken in het vliegtuig dan dat het thuis doet. Daarnaast is het handig om je kindje tijdens het opstijgen en dalen goed te voeden. Hierdoor krijgt hij minder last van zijn oren. Gelukkig mag je wel gewoon babyvoeding meenemen in het vliegtuig. Hoe dit verder in zijn werk gaat vertellen we hieronder.

Babyvoeding in het vliegtuig

Babyvoeding mag gewoon meegenomen worden in de handbagage. Het is wel belangrijk dat je aan een aantal dingen denkt. Zo moet je de babyvoeding wel apart aangeven tijden de bagagecontrole. Dit hoeft niet in een doorzichtige zak.

Tijdens de vlucht mag je de benodigde babyvoeding voor tijdens de vlucht meenemen in je handbagage. Aan boord van het vliegtuig is het mogelijk om warm water te krijgen. Echter zijn er niet altijd opwarmmogelijkheden in het vliegtuig. Wanneer je wilt weten of jouw luchtvaartmaatschappij opwarmmogelijkheden heeft of niet is het handig om vooraf even contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Babyvoeding in de ruimbagage

In je handbagage mag je dus alleen de benodigde hoeveelheid babyvoeding meenemen. Echter mag je in je koffer die in de ruimbagage gaat zo veel babyvoeding meenemen als je wilt. Let hierbij wel op het goed afsluiten van de verpakkingen, zodat het geen rommeltje in je koffer wordt!

Gerelateerde artikelen