Caravan inpakken

caravan inpakkenHet inpakken van de caravan kan voor veel stress zorgen. Tevens moet je met diverse dingen rekening houden. Zo mag de caravan niet te zwaar zijn, moet je de spullen praktisch inpakken en mag je natuurlijk niets vergeten!

Als je de caravan verkeerd inpakt wanneer je op vakantie met de caravan gaat, kan deze gaan slingeren en minder stabiel liggen op de weg. Dit is natuurlijk gevaarlijk, dus dit moet vermeden worden. Gebruik daarom de volgende tips voor het caravan inpakken voor de vakantie!

Tip 1. Gewicht verdelen

Verdeel het gewicht zo veel mogelijk in de caravan. Berg zware voorwerpen niet in hoge kastjes, want dat maakt de caravan topzwaar. Probeer het zwaartepunt in het midden van de caravan te houden en niet voorin of achterin.

Daarnaast heeft ook een carvan een maximungewicht. Let hier goed op bij het inpakken. Wanneer de caravan te zwaar beladen is kan dit voor gevaarlijke situaties op de weg leiden.

Tip 2. Vast maken

Zet alle spullen goed vast in de caravan! Op deze manier kunnen ze niet gaan verschuiven tijdens de reis, zo gaat er niets kapot.

Tip 3. Belangrijke papieren

Zorg voor alle benodigde papieren welke je nodig hebt voor je caravan. Zo moet je natuurlijk beschikken over een geldig rijbewijs waarmee je ook een caravan mag trekken. Daarnaast moet de caravan gekeurd zijn. Laat daarom, voordat je op vakantie gaat, je carvan én je auto altijd keuren bij de garage. Zo kan jij genieten van een zorgeloze vakantie met de caravan!

Tip 4. Inpaklijstje

Wanneer je op vakantie gaat met de caravan wil je natuurlijk niets vergeten. Veel mensen hebben dan ook last van inpakstress wanneer zij op vakantie gaan. Gelukkig vind je op onze site een handige inpaklijst voor caravanvakanties. Aan de hand van de vakantie inpaklijst pak je alles gemakkelijk en snel in en weet je zeker dat je niets vergeet mee te nemen in de caravan op vakantie!