Voorbereidingstips voor vakantie met de auto

autovakantie voorbereidingOp vakantie met de auto? Dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wanneer je op vakantie gaat met de auto zijn er namelijk een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet bijvoorbeeld je auto in orde zijn, maar is het ook handig om de situatie op de weg in de gaten te houden. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Een goede voorbereiding is dus erg belangrijk wanneer je met de auto op vakantie gaat. Wij hebben daarom een aantal handige tips voor een vakantie met de auto op een rijtje gezet. 

Autovakantie

Of je nou met de auto op vakantie gaat om te kamperen, een weekendje weg in een hotel of een rondreis gaat maken, een goede voorbereiding is erg belangrijk. De autoreis kan namelijk lang en vermoeiend zijn en veel mensen kijken dan ook erg tegen de reis met de auto op. Tevens zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je met de auto op vakantie gaat. 

Tolwegen

Tip voor de autovakantie: let op tolwegen. Steeds meer landen in Europa maken gebruik van tolwegen of willen gebruik gaan maken van tolwegen. Tijdens een autovakantie kom je ze dan ook geheid tegen. Tolwegen worden steeds vaker elektronisch betaald. Terwijl je bij sommige tolwegen nog wel contant kan betalen, verdwijnt dit langzamerhand. Landen waar je tol moet betalen zijn:

  • Frankrijk
  • Portugal
  • Noorwegen

Ook in Duitsland liggen er plannen klaar voor het invoeren van tolwegen. Momenteel betalen alleen buitenlandse vrachtwagens tol in Duitsland. Echter zijn de plannen om vanaf 2016 ook auto's tol te laten betalen. 

Veiligheid voorop

Als je met de auto op vakantie gaat, staat veiligheid natuurlijk voorop. Je wilt natuurlijk niet dat jou of je reisgenoten iets overkomt. Daarom zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je op vakantie gaat met de auto. Allereerst moet je natuurlijk altijd je autogordel dragen. Daarnaast is het belangrijk om de auto op een verantwoorde manier in te pakken. Zo moet je zware bagage, zoals koffers, onderop leggen en lichte bagage bovenop. Tevens moet je letten op het maximale gewicht. Wanneer je auto te zwaar is kan dit leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. 

Winterbanden

In sommige landen is het verplicht om winterbanden onder je auto te hebben. Wanneer je op vakantie gaat met de auto is dit dus iets waar je rekening mee moet houden. Zo zijn winterbanden in Duitsland en Italië verplicht. Tevens moet je in sommige landen winterkettingen bijhebben, zoals in Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg

[pro_ad_display_adzone id=”8548″]