Eerste vakantie met baby

eerste vakantie babyDe eerste vakantie met jullie baby, dit kan best even spannend zijn. Want wat kan je nou wel allemaal gaan doen en wat kan je beter laten? Wij geven in dit artikel een aantal handige tips mee voor een eerste vakantie met baby. Met deze tips heb je gegarandeerd een geweldige, zorgeloze vakantie met de baby. Je bent goed voorbereid en weet exact wat je moet meenemen.

Eerste lange reis

Kies een passende vakantiebestemming voor jullie eerste vakantie met baby. Natuurlijk zijn er ook verschillende mogelijkheden qua vakantiebestemmingen als je voor het eerst op vakantie gaat met je kindje. Zo kan je kiezen voor een autovakantie, maar ook voor een vliegvakantie. Hierbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de behoeften van je baby. Houd je bijvoorbeeld ook tijdens je vakantie aan het vaste slaap- en voedingsritme. Dit is voor een baby erg belangrijk. Tijdens de reis kan de baby vaak gewoon prima slapen en gevoed worden. Tijdens een stop met de auto geef je de kindje een fruithapje en eventueel borstvoeding. Ga je met het vliegtuig en geef je borstvoeding? Dan kan je er voor kiezen om van te voren melk af te kolven.

Bestemmingen vakantie met een baby

Bij het uitzoeken van een bestemming voor jullie eerste vakantie met baby zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Win ten eerst zo veel mogelijk informatie in over de bestemmingen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Ten tweede is het belangrijk dat je het klimaat en het weer van de vakantiebestemming goed bekijkt. Is het er erg warm of juist heel koud? Je kan het beste kiezen voor een vakantiebestemming waar het niet te warm en niet te koud is. Uiteindelijk draait het er allemaal om dat je kindje het naar zijn of haar zin heeft. Let daarom goed op kindvriendelijkheid. Kijk hierbij naar de mensen die naar deze bestemming gaan, maar ook naar het sanitair. Let hierbij op de juiste voorzieningen zoals een babybadje en een plek om je baby te verschonen.

Bereid je voor

Natuurlijk is het bij elke vakantie belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat, maar als je voor het eerst op vakantie gaat met je baby moet je je extra goed voorbereiden. Een baby heeft namelijk veel en goede verzorging nodig. Maak dus bijvoorbeeld vooraf een lijst. Wij helpen je met de “vakantie checklist baby“, een handige lijst met alle producten die je mee moet nemen, gebaseerd op advies en informatie van 1000e andere jonge ouders die voor, tijdens en na hun reis ons hebben vertel wat je wel en niet moet meenemen.

Producten die vaak vergeten worden en dus op de checklist staan zijn:

  • UV-Tentje voor op het strand of de camping
  • Speciale zonnebrand creme
  • Babyvoeding (niet overal makkelijk te krijgen, maar bovenal wil je zorgen dat je kindje goed eet)
  • EHBO-Setje met attributen voor kinderen
  • etc…

Maar vooral: geniet!

Een eerste vakantie met je kindje kan best een beetje spannend zijn, maar natuurlijk is een vakantie ook heel erg leuk. Probeer dan ook zoveel mogelijk van de eerste vakantie met je baby te genieten!

Gerelateerde artikelen