Zonvakanties met kinderen

zonvakantie kinderenOp vakantie met kinderen, dat klinkt bij veel gezinnen als muziek in de oren. Even lekker ertussenuit met je hele gezin en genieten van elkaar. De tijd dat dit soort vakanties niet ontspannen en relaxed konden verlopen, is voorbij. Een zonvakantie met kinderen is tegenwoordig heerlijk. Wij helpen je graag met tips en advies wat het boeken betreft en de rest van de voorbereiding. En vergeet natuurlijk geen handige inpaklijst te maken zodat je niets vergeet mee te nemen!

Soorten vakanties 

Wanneer je met je kinderen op vakantie gaat, kun je kiezen uit verschillende soorten reizen. Zo is het vervoer al een ding, maar ook de accommodatie en het land. Je kunt kiezen voor een goedkope vakantie met kinderen, een all-inclusive vakantie, maar ook voor een rondreis of lekker kamperen. Je kunt ook verre reizen met kinderen maken, maar dan is het wel een aanrader om er voor te zorgen dat je kinderen al wat ouder zijn en je voor voldoende ontspanning zorgt. 

Tips voor zonvakantie met kinderen

Op vakantie met kleine kinderen kan ontzettend relaxed en ontspannen zijn, ook al denk je misschien in eerste instantie van niet. Wij geven je graag tips om er voor te zorgen dat jij met je gezin zorgeloos kunt genieten. 

Voorkom heimwee

Voorkom heimwee bij de kinderen tijdens een zonvakantie. Hiervoor dien je de kinderen goed voor te bereiden op de reis. Betrek ze bij het uitzoeken van een leuke vakantiebestemming en laat ze wat vertrouwde spullen van thuis meenemen. Denk hierbij aan hun knuffels en lievelingspyjama.

Bereid je kinderen voor op de reis

Bij een zonvakantie met kinderen is het belangrijk dat je de kinderen voorbereid op een lange reis. Zo kan je van te voren wat kleine cadeautjes kopen en deze onderweg geven. Natuurlijk niet alles in één keer, want dan slaat de verveling alsnog snel toe. Een voorbeeld van leuke cadeautjes voor onderweg is bijvoorbeeld een spelletje. Hier kunnen zij zich een langere tijd mee vermaken dan bijvoorbeeld met een stripboek.

All-Inclusive vakanties met kinderen

Een all-inclusive vakantie met kinderen lijkt vaak super. Lekker onbeperkt eten, de kinderen de hele dag in op pad met een animatie team. Maar vaak is een dergelijke vakantie ook erg vermoeiend voor kinderen. Geef kinderen voldoende ruimte om te rusten of even op zichzelf te laten zijn. Dit geeft ze de ruimte om de reis te verwerken en alle indrukken een plekje te geven. Je zal zien dat een reis met je kinderen dan stukken leuker wordt.

Er zijn diverse all-inclusive vakantie mogelijk, met verschillende bestemmingen. We hebben een aantal vakantiebestemmingen die zeer geschikt zijn met kinderen beschreven. Bijvoorbeeld de volgende: All-inclusive Griekenland, Spanje, Egypte of Turkije.

Geef ze jouw gegevens

Geef je kinderen tijdens de zonvakantie een briefje, bandje of ketting met daarop jouw mobiele telefoonnummer en gegevens. Zo kunnen de kinderen, of eventueel anderen die jouw kind vinden als hij of zij verdwaald is, je gemakkelijk bereiken. 

Plan van te voren

Denk van te voren na over wat jullie willen doen tijdens de zonvakantie met kinderen. Betrek ook hier de kinderen bij. Plan voldoende activiteiten die de kinderen ook leuk vinden. Natuurlijk kan je dit afwisselen met dingen die jij graag wilt doen. Maar zo blijft het voor de kinderen ook leuk om op pad te gaan. Er is niets mis met je kinderen meenemen op een culturele tocht door de stad, wanneer je ze een lekker ijsje beloofd en een middag aan het zwembad.

Gerelateerde artikelen