Openbaar vervoer of parkeren op Schiphol

openbaar vervoer of parkeren schipholMet het openbaar vervoer naar Schiphol of parkeren op Schiphol, wat is makkelijker en wat is goedkoper? Dit hangt af van een aantal factoren, waaronder je eigen voorkeur, maar bijvoorbeeld ook het tijdstip van vertrek en aankomst. In dit artikel zullen wij zowel het reizen naar Schiphol met het openbaar vervoer als het parkeren bij Schiphol toelichten. Van beide opties zullen wij de voor- en nadelen beschrijven. Lees dus snel verder en kijk waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Reserveer hier een parkeerplaats

Parkeren op Schiphol

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om met de auto naar Schiphol te rijden en deze hier te parkeren op één van de vele parkeerplaatsen. Je reist heerlijk in je eigen tempo en hebt alles zo bij de hand. Als je terug komt van je vakantie, staat de auto voor je klaar en kan je heerlijk rustig weer naar huis rijden. Als je de auto wilt parkeren bij Schiphol heb je de keuze uit veel verschillende parkeeraanbieders. Via internet kan je gemakkelijk verschillende parkeeraanbieders met elkaar vergelijken. Als je de auto bij Schiphol parkeert ga je met een zorgeloos gevoel op vakantie. Je auto wordt daar 24 uur per dag en zeven dagen in de week in de gaten gehouden. Mensen die geen klant zijn mogen niet het terrein op. Zo kan jij zorgeloos genieten van je vakantie!

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer naar Schiphol. Veel mensen doen dit al jaren, omdat je geen rekening hoeft te houden met een parkeerplaats en de kosten daarvan. Je kan van te voren gemakkelijk je reis plannen via een reisplanner. Zo weet je precies hoelaat je moet vertrekken. 

Trein

Met de trein kan je de luchthaven Schiphol gemakkelijk bereiken. Treinstation Schiphol ligt pal onder de luchthaven. Op het perron vind je gratis bagagewagens, zo hoef je niet de hele tijd met je koffers te slepen. Via Schiphol Plaza loop je gemakkelijk naar de vertek- en aankomsthallen. Indien je ‘s nachts vertrekt of aankomt, kan het NS-nachtnet van pas komen. Deze nachttreinen rijden één keer per uur tussen de volgende stations:

  • Utrecht Centraal Station
  • Amsterdam Centraal Station
  • Schiphol
  • Leiden Centraal Station
  • Den Haag Centraal Station
  • Delft
  • Rotterdam Centraal Station

Bus

Luchthaven Schiphol is gemakkelijk te bereiken met de bus dankzij maar liefst 24 direct buslijnen die Schiphol met omliggende plaatsen verbindt. Alle bussen stoppen uiteindelijk op Schiphol Plaza, recht voor de vertrek- en aankomsthal. 

Een nadeel van het openbaar vervoer is dat je heel afhankelijk bent. Als je trein of bus vertraging heeft heb je een probleem. Ook heb je op de terugreis niet echt behoefte om nog een lange reis met het openbaar vervoer naar huis te moeten maken en soms moet je nou eenmaal lang wachten op je trein of bus. Voor al het gemak en een ontspannen vakantie parkeer je dus je auto op Schiphol. 

Gerelateerde artikelen