Goedkoop op vakantie

goedkoop op vakantieIedereen wilt natuurlijk goedkoop op vakantie. Want ook wanneer je krap bij kas zit, of geld wilt besparen wil je graag op vakantie. Vakantie hoeft dan ook niet altijd duur te zijn. Met een paar handige tips kan je gemakkelijk geld besparen en goedkoop op vakantie. Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, waardoor ook jij goedkoop op vakantie kan!

Vroeg boeken of last minute boeken

Timing is erg belangrijk wanneer je een goedkope vakantie wilt boeken. Vaak ben je goedkope uit wanneer je vroeg boekt of wanneer je een last minute vakantie boekt. Wanneer je vroeg boekt kan je gebruik maken van de vroegboekkorting en bij het boeken van een last minute bespaar je ook al snel zo’n 100 euro.

Boek doordeweeks

Voor een goedkope vakantie is het verstandig om je vakantie doordeweeks te boeken en om doordeweeks te vertrekken. Zo kan je gemakkelijk veel geld besparen op je vakantie.

Boek een pakketreis of juist alles apart

Soms kan het voordeliger zijn om een all inclusive vakantie te boeken. Echter is het belangrijk dat je goed controleert of je goedkoper uit bent wanneer je de vlucht en accommodatie los van elkaar boekt. Tevens zijn er verschillende handige vergelijkingssites waar je gemakkelijk de prijzen van je vlucht en accommodatie kan vergelijken.

Bellen in het buitenland

Mobiel bellen in het buitenland kan erg duur zijn. De prijzen voor internetten, bellen en sms-en liggen in het buitenland namelijk een stuk hoger. Om goedkoper uit te zijn op je vakantie kan je vaak een vakantiebundel kopen of aanzetten via je abonnement. Tevens is het goedkoper om op vakantie gebeld te worden, in plaats van zelf te bellen. Laat mensen dus jou bellen wanneer dit echt moet.

Bij veel accommodaties vind je tevens tegenwoordig steeds vaker WIFI. Wanneer je gebruik maakt van WIFI kan je zoveel internet gebruiken als je maar wilt.

Pinnen in het buitenland

Vaak wordt in het buitenland een bedrag gerekend voor het opnemen van geld. Je bent dus goedkope uit op vakantie wanneer je minder vaak grote bedragen opneemt.

Goedkoop tanken

Wanneer je met de auto op vakantie gaat kan je eenvoudig veel geld besparen op de brandstof. Zoek van te voren uit waar je het goedkoopste kan tanken. Brandstof is in Luxemburg bijvoorbeeld erg goedkoop, vergeleken met andere landen.

Reisverzekering

Als je op vakantie gaat is een goede reisverzekering natuurlijk erg belangrijk. Vaak is het voordeliger om een losse verzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is daarnaast goedkoper dan een kortlopende reisverzekering wanneer je vaak op reis gaat.

Gerelateerde artikelen