De top vijf grootste natuurparken ter wereld

natuurpark, natuurparken, grootste natuurparken ter wereldDe top vijf grootste natuurparken ter wereld, iets bijzonders waar je zeker ooit moet zijn geweest dat zijn natuurparken. Overal ter wereld vind je bijzondere en grote natuurparken, waar je verschillende beschermde en bijzondere diersoorten en plantsoorten vind. Prachtige planten, bloemen en bijzondere bomen zijn te bewonderen in de grootste natuurparken ter wereld, maar ook kan je oog in oog staan met geweldige wilde dieren waar je tot nu toe alleen maar van kan dromen in de grootste natuurpaken. Een bezoek aan een groot natuurpark is zeker de moeite waard, een ervaring die je niet snel gaat vergeten! Welke natuurparken moet je nou gezien hebben? Laten we beginnen met de vijf grootste natuur parken ter wereld, die wij voor jou een rijtje hebben gezet!

Nationaal park Noordoost-Groenland

De nummer één van de top vijf grootste natuurparken ter wereld ligt in Noord-Groenland. Het gebied wat 927.000 km2 groot is beslaat een gebied dat net zo groot is als 219 landen bij elkaar is er eentje die je niet mag missen! In het grootste natuurpark ter wereld Nationaal Park Noordoost-Groenland spot je bijzondere dieren. Sta oog in oog met ijsberen, poolvossen, hermelijnen en poolhazen, maar ook kan je hier grijze wolven, walrussen en verschillende vogelsoorten spotten in het grootste natuurpark ter wereld.

Phoenixeilanden

Het 408.250 km2 grote beschermde gebied van de Phoenixeilanden staat op nummer twee van de top vijf grootste natuurparken ter wereld. Het bijzondere aan dit natuurpark is de vier kilometer diepe zee, waar onderwatervulkanen te vinden zijn in een van de grootste natuurparken ter wereld. De Phoenixeilanden zijn gedeeltelijk te vinden in de Stille Oceaan en de onderwaterlevende vulkanen zorgen voor een bijzonder leefgebied en een uniek gezicht. Ongeveer 800 diersoorten, waarvan 200 koraalsoorten, 500 vissen, 18 zeezoogdieren en 44 soorten vogels zijn er te vinden op een van de grootste natuurparken ter wereld.

Papahãnaumokuãkea

Het natuurgebied Papahãnaumokuãkea in Hawaii behoord met zijn oppervlakte van 360.000 km2 tot de top vijf van de grootste natuurparken ter wereld. Het natuurgebied bestaat uit vele eilandjes en de fascinerende oceaan eromheen. Maar liefst meer dan 7.000 diersoorten leven in een van de grootste natuurparken ter wereld en ook behoort Papahãnaumokãkea tot de werelderfgoedlijst! In dit bijzondere natuurgebied vind je buiten verschillende prachtige diersoorten, uitgebreide koraalriffen, onderzeese bergen en lagunes! 

Great Barrier Reef

De nummer vier van de top vijf grootste natuurparken ter wereld is het koraalrif in Australië. Het Great Barrier Reef met zijn oppervlakte van 345.400 km2 heeft hij zijn plek in de top vijf van grootste natuurparken ter wereld zeker verdient. CNN riep het grote natuurpark uit tot een van de zeven wereldwonderen en voor Australië is het Great Barrier Reef de grootste toeristische attractie! Ga het prachtige koraalrif ontdekken of doe mee aan een van de duiktochten of rondvaarten en ontdek de betoverende onderwaterwereld van een van de grootste natuurparken ter wereld!

Kavango-Zambezi Transfrontier Conservation Area

Dit grote natuurpark is een samenvoeging van meerdere natuurparken in Afrika. Met zijn oppervlakte van 287.132 km2 verdient hij zijn plek in de top vijf van grootste natuurparken ter wereld! De natuurparken Chobe National Park, Hwange National Park, the Okavango Delta in de Victoria Watervallen maken deel uit van een van de grootste natuurparken ter wereld te vinden in Afrika. Ontdek in een van het grootste natuurpark ter wereld het wildlife dat te vinden is in Afrika!

Gerelateerde artikelen