Wintersport vakantie

wintersport vakantie

Wintersport is al jarenlang razend populair, ook onder de Nederlandse bevolking. Ieder jaar kiezen er namelijk weer duizenden Nederlanders voor een wintersportvakantie. Wintersport is voor veel Nederlanders dé ideale manier om te genieten van een prachtige bergachtige omgeving en tegelijkertijd actief bezig te zijn. Natuurlijk horen ontspanning en de gezelligheid van de après-ski hier ook bij. In dit artikel lichten we wintersport wat meer toe en tevens wat de mogelijkheden van wintersport zijn.

Snelkeuze wintersport vakantie:

Wat wil je graag weten over je vakantie? Wij hebben alvast wat keuzes voor je op een rijtje gezet

Wintersport gebieden

Wat moet je meenemen?

Onvergetelijke vakantie

Niet voor niets kiezen er jaarlijks weer duizenden Nederlanders voor een wintersportvakantie. Of je nou met het vliegtuig, met de auto of met de bus gaat, wintersport is een geweldige ervaring: prachtige afdalingen van de mooiste pistes met geweldige poedersneeuw. Wie wil dat nou niet? Wintersport is iets wat je móet meemaken!

De meeste populaire landen voor skivakantie zijn toch wel Frankrijk en Oostenrijk. Echter zijn er nog veel meer prachtige wintersportbestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Zo kan je in de Alpen in Duitsland, Zwitserland en Italië ook geweldig skiën en snowboarden. Of kies eens voor een wat minder bekende bestemming. Denk hierbij aan skilanden als Noorwegen, Zweden, Finland of Tsjechië. Natuurlijk kan je ook buiten Europa geweldig skiën of snowboarden. Neem bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Canada. Maar ook Rusland, Japan en Chili zijn prachtige landen voor wintersport.

Regels op de skipiste

Skipiste regels

Veel bezoekers van Meenemen.nl weten het niet maar er gelden op de meeste skipistes strenge regels. Regels die zo nu en dan gecontroleerd worden en ingeval van een ongeluk kunnen worden gehanteerd. Het is belangrijk om je vooraf goed te laten informeren over de geldende regels op de verschillende skipistes. Niet in alle landen en zelfs skigebieden hanteren ze de zelfde regels. Wij hebben de belangrijkste regels voor op de skipistes alvast voor je samengevat. Lees ze aandachtig door!

Voorbereiden op wintersport vakantie

Ook als je op skivakantie gaat is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Heb jij ook altijd last van inpakstress, of vergeet jij altijd de belangrijkste dingen? Maak dan gebruik van een handige inpaklijst. Op de inpaklijst voor wintersport vind je alle spullen die handig zijn om mee te nemen tijdens wintersport. Zo kan je heel gemakkelijk alles afstrepen van je inpaklijst en weet je zeker dat je niets vergeten bent. Neem bijvoorbeeld een skipas, veel mensen vergeten om zo?n skipas aan te vragen, terwijl een skipas toch ontzettend handig is als je op wintersport gaat. Zo kan je ontspannen beginnen aan je skivakantie!

Wat vergeten mensen het meest op wintersport

Wintersport en de auto

Veel mensen die bij ons een wintersport vakantie checklist hebben gemaakt, zijn bij ons terecht gekomen vanwege het feit dat ze toch regelmatig wat vergeten zijn. Wij krijgen elk jaar van mensen te horen hoe vervelend het is om bijvoorbeeld zonder gevarenhesje met de auto door Duitsland of Oostenrijk te reiden. In deze landen is het verplicht om een dergelijk hesje in de auto te hebben. Zo moet je ook sneeuwkettingen en verplicht winterbanden hebben. Deze verplichtingen en regels zijn er niet voor niets door hevige sneeuwval in de wintersportgebieden en door de kans op gladheid en lawines is het geen overbodige luxe.

Deze belangrijke regels en meer hebben wij op de wintersport checklist gezet zodat je eenvoudig in onze APP maar ook via de website alle informatie voor je reis en tijdens je reis eenvoudig kan terugvinden. Of je nu gaat skiën of snowboarden wij helpen je!