Checklist voor online inchecken

Online inchecken voor je vlucht, ideaal mits je het goed doet! Online inchecken is erg handig, je kunt je stoel vast reserveren (wat betekent dat je hem zelf kan uitkiezen!) en het scheelt ook nog eens een hoop tijd. Je boarding pass wordt al uitgeprint en ellenlange rijen voor heel wat geregel, die tijd is voorbij! Hoe check je nu online in en waar moet je op letten bij het online inchecken? Dat vertellen wij je met onze handige checklist voor online inchecken!

De voorbereiding van online inchecken

Punt één op de checklist voor online inchecken is de voorbereiding. Zorg ervoor dat je de juiste informatie hebt, zo is online inchecken een stuk makkelijker en lukt het in een keer! Kijk allereerst voor informatie op website van je luchtvaartmaatschappij, de luchthaven en je bestemming over online inchecken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dit geld ook bij online inchecken. Zoek dus informatie over online inchecken bij jouw desbetreffende organisaties, belangrijke informatie voor online inchecken is:

  • Vanaf wanneer kan je online inchecken, soms kan dit dagen van te voren, maar het kan ook zijn dat dit pas 24 uur van te voren mogelijk is.
  • Moet je online inchecken of kan dit ook op de luchthaven zelf? Soms kun je een boete krijgen als je niet online incheckt, let hier dus goed op!
  • Vaak kan je zelf je stoel uitkiezen, maar soms zitten hier extra kosten aan verbonden let hier op!

Zo snel mogelijk online inchecken

Doordat je de nodige voorbereiding hebt gedaan weet je of je je stoel kan reserveren bij het online inchecken of niet. Ben jij van plan om je eigen stoel te reserveren doe dit dan op tijd.

Wil jij de beste zitplaatsen scoren als je online gaat inchecken zorg er dan voor dat je dat je een paar minuten nadat je online kan inchecken achter je computer zit! Je kan desnoods om een herinnering vragen of instellen, zodat jij niet vergeet op tijd online in te checken en de beste plaatsen te krijgen. Het zal je namelijk verbazen hoe snel de beste zitplaatsen weg zijn, voor je het weet zit iemand anders op jouw gewenste stoel ben dus op tijd met online inchecken!

De checklist voor online inchecken

De voorbereiding is afgevinkt, je zit op tijd achter je computer en zo is dat punt ook op je checklist voor online inchecken afgevinkt. Nu is het dan zover: je gaat online inchecken. Bij het online inchecken zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. De punten waar je op moet letten als je online gaat inchecken zijn:

  • Inloggen, dit doe je met je ticketnummer of boekingscode én het vluchtnummer. Soms kun je ook inloggen met je e-mailadres, dit staat vaak aangegeven
  • Je gegevens, zorg ervoor dat je gegevens kloppen met je boeking én je paspoort bij het online inchecken. Dit geld ook voor je medepassagiers wil je deze ook online wilt inchecken
  • Stoel reserveren, soms kan je bij het online inchecken een stoel reserveren. Dit is zeker een aanrader mits je er extra voor moet betalen. Vergeet dus niet je stoel te reserveren bij het online inchecken, zo ben jij gegarandeerd van een fijne plek naar keuze!

Documenten uitprinten

Jij bent online ingecheckt! En zo ben je aangekomen bij punt vier van de checklist voor online inchecken en dit de documenten uitprinten. Het is belangrijk dat je je instapkaart van jezelf en eventueel van je medereizigers uitprint. Dit is immers het bewijs. Kan jij de instapkaart na het online inchecken niet zelf uitprinten? Dan heb je de mogelijkheid om de boarding pass naar iemand anders te mailen en soms kan je hem zelfs uitprinten op de luchthaven zelf bij de selfservice incheckautomaten. Let wel op dat dit niet op elke luchthaven geld, check dit dus van te voren als je online gaat inchecken!

Ben op tijd op de luchthaven

Nu je online bent ingecheckt scheelt dit natuurlijk een hoop tijd op de luchthaven. Houd er wel rekening mee dat als je extra bagage mee wilt nemen je dit ook moet inchecken. Bagage kan je vaak niet online inchecken en zo kan je alsnog in de rij belanden. Ben dus op tijd ook al ben je al online ingecheckt! Zorg je ook dat je je inpaklijkstje niet bent vergeten af te vinken? Heb je dit allemaal gedaan? Dan ga jij een heerlijke vakantie tegemoet!

Gerelateerde artikelen