Tips vakantie met baby

vakantie met baby tipsTips voor een vakantie met je baby, je vindt ze in dit artikel. Want wat is er nou spannender dan je eerste vakantie met je baby?! Dit is ingrijpend voor jou, maar ook voor je baby. Hoe zorg je ervoor dat jij kan genieten van je vakantie en ook je baby het leuk vindt? Wij geven je in dit artikel een aantal tips voor een vakantie met baby. 

Met de auto op reis

Ga je met de auto op vakantie met je baby, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Met wat aanpassingen is deze reis namelijk goed te doen. Probeer je reistijd bijvoorbeeld aan te passen op de slaapmomenten van je baby: vertrek dus als de baby moet gaan slapen en maak een lange stop als de baby wakker is. Laat je baby tijdens een tussenstop lekker even spelen op een kleed of ga een rondje lopen, zodat de baby wat afleiding heeft gehad. 

Vliegen met een baby

Ook als je met het vliegtuig op vakantie gaat met je baby is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Zo zijn er een aantal belangrijk dingen waar je op moet letten. Namelijk:
Extra drinken. Door de droge lucht is het belangrijk dat je baby voldoende vocht binnen krijgt.
Babyvoeding. Vloeibare babyvoeding boven de 100 milliliter is in het vliegtuig toegestaan. Neem dit dus ook zeker mee. 
Contact met luchtvaartmaatschappij. Neem van te voren contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en vraag of zij water kunnen koken voor de babyvoeding van je baby. 

Vast ritme

Zorg voor een vast ritme tijdens je vakantie met baby. Ga bijvoorbeeld niet teveel doen, de baby is hier namelijk nog veel te jong voor. Probeer je zoveel mogelijk vast te houden aan het ritme van de baby. Denk bijvoorbeeld aan vaste etenstijden en voldoende slaap. Hierdoor blijft er voor je baby zoveel mogelijk hetzelfde en raakt je kind niet in de war.

Maak een inpaklijst

Als je op vakantie gaat met je baby is het verstandig om een inpaklijst of checklist te maken. Zorg bijvoorbeeld dat je voldoende spullen bij hebt voor de eerste paar dagen. Zo heb je van alles genoeg bij je en kan je de rest in de lokale winkels op vakantie kopen. Denk bij zo’n inpaklijst of checklist aan luiers, babyvoeding, sudocrème, billendoekjes en voldoende kleding. 

Gerelateerde artikelen