Vijf redenen en tips om te gaan kamperen

Op een harde, koude grond slapen, ongemakkelijk zitten en eten uit blik; is dat het idee dat jij hebt bij kamperen? Het kán realiteit zijn als je ervoor kiest. Maar kamperen kan tegenwoordig ook heel comfortabel zijn! Wij geven je  5 redenen waarom je het echt eens uit moet proberen, plus handige tips!

1. Van lekker voordelig tot “superdeluxe”

Het grote voordeel van kamperen is dat het meestal een stuk goedkoper is dan een vakantie in een hotel. Daarbij kun je zelf bepalen welk budget je besteedt en hoeveel luxe je wilt. Van ?back to basic? op een camping in Nederland tot een zonnig glamping-oord aan de Middellandse Zee: het kan allemaal! Het loont in ieder geval de moeite om online goed te zoeken en te vergelijken. Op die manier is er voor ieder budget en elke voorkeur een perfecte kampeerspot te vinden. Heb jij niet zo’n groot budget? Zelfs op kamperen kun je nog besparen met deze handige kampeer bespaartips

2. Je maakt sneller contact

Een van de aspecten die kamperen zo leuk maken, is dat het contact met andere mensen veel laagdrempeliger is. Op de camping zegt iedereen elkaar gedag en omdat je een groot deel van de dag buiten bent, kom je elkaar ook sneller tegen. Dat is voor jezelf gezellig, want voor je het weer zit je lekker te loungen met je mede kampeerders. Als je met je kinderen op vakantie bent, zal je merken dat ze heel snel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt hebben en heerlijk samen kunnen spelen. Veel vriendschappen voor het leven zijn op die manier begonnen!

3. Middenin de natuur

Campings hebben altijd een mooie ligging, dichtbij de natuur. Of dat nu bij de kust is, in een bos of aan een meer: wandelen en fietsen kan daar altijd. Daardoor, en omdat kamperen echt heel anders is dan het leven thuis, heb je veel meer het gevoel even in een ander wereld te zijn. Je bent er dus écht even helemaal tussenuit. 

4. Kamperen kan altijd en overal  

Kamperen in Nederland is al hartstikke leuk en veelzijdig, maar je kunt natuurlijk ook verder weg gaan: in Europa of daarbuiten. Kamperen kan overal op de wereld! Het leuke is dat je ook heel erg flexibel bent, zeker wanneer je van je eigen uitrusting gebruik maakt. Sta je op een camping en heb je zin om verder te trekken? Je pakt gewoon je boeltje in en vertrekt! Tip: Ben je aan het rondtoeren en heb je zo’n houding van: ?we zien wel waar we uitkomen?? Dat kan gewoon! Zorg alleen wel dat je niet te laat ?incheckt? voor je volgende slaapplek. Kom je laat op de dag, dan kan het zomaar zijn dat de door jouw gekozen camping volgeboekt is.

5. Veel faciliteiten

Tip: bekijk goed hoeveel en welke faciliteiten een camping biedt. Dit kan enorm schelen voor het succes van je vakantie. Vooral familiecampings hebben een breed scala aan faciliteiten en activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwembad of aquapark, golf, entertainment voor jong en oud, spa en fietsenverhuur. Wil je liever vooral rust en privacy? Kies dan voor een kleinschaligere camping of een boerderijcamping.