Afrika’s Big Five

the big five, big five afrika, safari afrika, the big five afrikaThe Big Five in Afrika, een bekend begrip maar wat houdt the Big Five nou eigenlijk in? Vele denken dat the Big Five voor de meest grootste of gevaarlijkste dieren staat die je op safari in Afrika kan spotten. Maar iedereen die denkt dat dit the Big Five heeft het niet helemaal goed. The Big Five verwijst namelijk naar de meest geliefde dieren die je op een avontuurlijke safari in Afrika kan bewonderen, de vijf moeilijkste dieren waar op gejaagd werd en wij, de mens zijn het gevaarlijkst voor deze uitstervende dieren! Waaruit bestond the Big Five ook al weer? Dat vertellen wij!

The Big Five, de vijf meest geliefde dieren in Afrika

Ga je op safari in het prachtige Afrika? Dan wil je wellicht the Big Five spotten: de olifant, de neushoorn, de luipaard, de leeuw en de buffel zijn de meest geliefde dieren tijdens een safari in Afrika. Wij vertellen wat meer informatie over the Big Five. Droom maar alvast weg en ga met ons op safari in Afrika!

De olifant

Het grootste lid van the Big Five is de olifant. Deze prachtige dieren wegen ongeveer tussen de 6000 en 7000 kilo en zijn zo?n 3,4 meter groot. Het grootste lid van de the Big Five zijn planteneters en drinken ongeveer 200 liter water per dag. De kudde van deze Big Five heeft ongeveer 14 leden en hun slagtanden kunnen wel drie meter lang worden! Spot deze prachtige reus tijdens je safari in Zuid-Afrika.

De neushoorn

Het tweede lid van the Big Five is de neushoorn. Tijdens de safari door Afrika kan je zowel de witte als de zwarte neushoorn bewonderen. De zwarte van het stel is iets agressiever en heeft een smallere mond dan de witte. Het mannetje en het vrouwtje van neushoorn hebben beide hoorns en zijn lid van te the Big Five. Prachtige beesten die erg geliefd zijn tijdens de safari door Afrika.

De leeuw

Ook wel ?the king van de jungle? is onmisbaar in the Big Five. Deze prachtige katachtige kunnen wel 200 kilo wegen en zijn te bewonderen in de safari door Afrika. De leeuw met zijn trotse manen en de leeuwin die vier jongen kan baren zijn fascinerende beesten. Een pracht stel die tot the Big Five horen moet je zeker gezien hebben op je vakantie in Afrika en tijdens de safari!

De luipaard

De fascinerende luipaard behoort ook tot the Big Five. Het dichte woud en rotsachtige terreinen daar is waar je dit fascinerende lid van the Big Five kunt spotten. The Big Five die in de nacht jaagt en zijn slachtoffers achter een boom heerlijk opsmikkelt. Het zijn fascinerende beesten die je zeker moet spotten tijdens de safari in Afrika!

De buffel

Nummer vijf van the Big Five in Afrika. Zowel het mannetje als vrouwtje dragen hoorns en zijn actief in de nacht. De leeuw, een ander lid van the Big Five is hun grootste vijand en die gaan ze dan ook graag uit te weg. Jut de buffel niet op of verwond dit krachtige beest niet, want dan wordt dit lid van the Big Five agressief!

Gerelateerde artikelen