Koffer inpakken voor vakantie

koffer inpakkenHet inpakken van je koffer van je koffer lijkt eenvoudig maar niets is minder waar. Het inpakken van je koffer voor die ene reis lijkt nog zo ver weg, maar wanneer je goed voorbereid op reis wilt moet je op tijd beginnen. Wanneer je tot het laatste moment wacht slaat de stress al snel toe, omdat je snel je koffer in moet pakken.

Je koffer inpakken behoort dan ook tot één van de meest voorkomende problemen tijdens de voorbereiding van de vakantie, je kunt hier dus wel een aantal tips bij gebruiken. Wij hebben 10 eenvoudige maar praktische tips op deze pagina voor je samengevat en video’s van gemaakt. Zo kan je je koffer eenvoudig inpakken voor vakantie.

Ook hebben we speciale tips voor het inpakken van je koffer en het meenemen van je toilettas.

Gemakkelijk en snel inpakken

Dankzij deze 10 tips is het inpakken van je koffer voor vakantie nog nooit zo eenvoudig geweest:

 • Rollen in plaats van vouwen
  Je kleding kreukt niet wanneer je dit oprolt en het kost veel minder ruimte. Oftewel, je kunt meer meenemen in je koffer voor vakantie.
 • Accessoires in plaats van kleding
  Teveel gewicht in je koffer? Selecteer de basis items en kleed deze aan met leuke accessoires. Dit scheelt veel gewicht in je koffer en je ziet er toch leuk uit.
 • Maak setjes
  Voordat je op vakantie gaat kun je setjes klaarleggen voor overdag en ?s avonds. Zo voorkom je dat je teveel bagage meeneemt en weet je zeker dat je verschillende leuke outfits hebt voor je vakantie!
 • Kies de juiste schoenen
  Maak een afweging van welke schoenen je echt aan zal doen en denkt welke noodzakelijk zullen zijn tijdens je vakantie. Nieuwe schoenen moeten nog ingelopen worden en kunnen zorgen voor blaren; niet handig voor op vakantie dus! Leg de schoenen die je meeneemt langs de zijkant van de koffer, met de zool naar de rand toe.

Inpaktip: Om ruimte te besparen, stop sokken in de schoenen!

 • Dun en luchtig
  Wanneer je op vakantie gaat naar een warm land is het handig om dunne en luchtige kleding in te pakken. Katoen, linnen en zijde zijn luchtige stoffen en ideaal wanneer je op vakantie gaat naar een warm land en tevens niet zwaar!
 • Koud land
  Ga je op reis naar een koud land? Dan is het handig om kleding mee te nemen die warmte vasthouden zoals fleece en microfiber.
 • Vacuüm zakken
  Vacuüm zakken zorgen ervoor dat je je kleding op een compacte wijze in kunt pakken. Kleding wordt luchtvrij ingepakt en dit kan tot wel 75% ruimte besparen, erg handig wanneer je veel mee wilt nemen op vakantie.
 • Harde spullen
  Het makkelijkste is om harde spullen zoals boeken aan de onderkant van de koffer te leggen. Deze spullen kunnen namelijk tegen een stootje wanneer er met je koffer gegooid wordt.
 • Vul kleine gaatjes
  De kleine gaatjes in de koffer kun je opvullen met kleine opgerolde shirtjes, sokken etc.
 • Controleer je koffer
  Wanneer de koffer is ingepakt voor vakantie, controleer je of alles erin zit. Bedenk of je alles ook echt mee wilt nemen.Vaak kom je erachter dat je teveel in je koffer hebt gepakt.

Koffer inpakken video’s

We hebben speciaal voor jou op ons youtube kanaal video’s geplaatst voor het inpakken van je koffer.
De video’s bevatten tips die wij van onze bezoekers hebben gekregen. De tips hebben we omgezet in een paar handige video’s waardoor je bijvoorbeeld ruimte in je koffer kan besparen maar ook bijvoorbeeld een tikkeltje veiliger kan reizen door geen natte spullen te krijgen of door je spullen niet kwijt te raken.

Bekijk onze video’s direct:

Inpaklijst voor het inpakken van je koffer

Voordat je begint met het inpakken van je koffer, maak je eerst een inpaklijst op meenemen.nl. Hier vind je alle spullen op die je mee wilt nemen. Zo kun je heel makkelijk alles afstrepen van je inpaklijst en weet je zeker dat je niets vergeten bent. De meest vergeten artikelen bij het inpakken van een koffer zijn:

 • Zonnebril
 • Opladers
 • Extra contactlenzen of een extra bril
 • Wereldstekker
 • Medicijnen

Oprollen

Zit jouw koffer ook altijd sneller vol dan je zou willen? Dan is dit de oplossing. Vouw je kleding niet op, maar rol ze op. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar voorkom je ook nog dat je kleding gaat kreukelen.

Toilettas

Een toilettas neemt altijd veel ruimte in bij het inpakken. Neem daarom geen grote, maar kleine reisverpakkingen mee. Tevens vind je in de meeste hotels doucheproducten in de hotelkamers, deze hoef je dus niet per se mee te nemen. Plak voor de zekerheid een stukje plakband of tape op de dopjes van de flesjes met vloeistof, om te voorkomen dat de flesjes gaan lekken.

Kleding dragen

Sommige kledingstukken zijn zwaarder dan bijvoorbeeld een t-shirt. Neem bijvoorbeeld een spijkerbroek of een blazer. Trek de zware kledingstukken dan ook aan in het vliegtuig. Zo bespaar je veel ruimte, maar ook veel gewicht. Tevens kan je meerdere lagen over elkaar dragen.

Streng zijn op jezelf bij inpakken koffer

Wees streng voor jezelf bij het inpakken van je koffer en pak alleen de spullen die je echt nodig hebt. Je wilt het liefst op elke situatie goed voorbereid zijn, maar wees ook redelijk tegenover jezelf. Pak dus alleen spullen in waarvan je zeker bent dat je ze gaat gebruiken. Mocht je er op je vakantiebestemming achter komen dat je toch iets mist, dan kan je dit altijd nog aanschaffen. Ze hebben in ieder land immers winkels.

Rugzak meenemen

We raden aan om altijd een kleine rugzak mee te nemen zodat je niet de heletijd met je koffer hoeft te zeulen overstraat. In de rugzak (bijvoorbeeld een Eastpack of North Face Rugzak) kan je eenvoudig kleine spullen maar ook waardevolle spullen meenemen. Let bij het kopen van een rugzak op dat deze voldoende ruimt heeft, waterdicht is, voldoende vakjes heeft en niet zo goed geopend kan worden door dieven.