Magisch Boedapest: Deze plekken moet je ontdekken!

Boedapest moet je minstens eens in je leven hebben gezien. Want heb je de stad een keer bezocht? Dan is de kans erg groot dat het altijd blijft kriebelen om een keer terug te gaan. De stad kent een rijke geschiedenis, waar de prachtige historische bouwwerken het resultaat van zijn. Maar daarnaast is de stad ook bijzonder gewild onder studenten en zijn er honderden leuke restaurants, terrasjes en bars te vinden. Eén ding is zeker, hier verveel je je geen enkel moment. In dit blog geven we je een paar tips voor dingen die je kunt doen in de stad aan de Donau.

Even terug in de tijd tijdens een wandeling langs het Vissersbastion

Dat het Vissersbastion een van de meest geliefde highlights van de stad is, is niet zo gek. Je geniet hier van een waanzinnig uitzicht over de stad en het is op ieder moment van de dag te bezoeken. Dus ga je graag voor een vroege ochtendwandeling? Of bezoek je het Vissersbastion liever laat in de avond, zodat je een uitzicht hebt op de twinkelende lichtjes in de stad? Het is er allemaal mogelijk. Het doel van het bouwwerk op de burchtheuvel was om de Matthiaskerk beter onder de aandacht te brengen. Je kunt je hier dan ook prima uren achter elkaar vermaken.

Kom lekker tot rust en plons in een van de badhuizen

Gelukkig duurt het vliegen naar Boedapest niet lang. Vanuit Nederland ben je er binnen een paar uur én met het openbaar vervoer ben je binnen de kortste keren in het bruisende centrum. Toch kan het vele wandelen en de lange dagen aardig wat energie kosten. Je kunt je batterij even helemaal opladen door een bezoek te brengen aan een van de badhuizen. De Széchenyibaden zijn de bekendste, maar je kunt ook een bezoek brengen aan minder bekende plekken. Het Gellert Thermal Bath en het Rudas badhuis zijn twee erg goede alternatieven.

Met de voetjes van de vloer in een van de vele ruin bars

In de avond lijkt de stad pas écht tot leven te komen. In de zomermaanden schuif je aan in de vele gezellige restaurants, waar je zowel Europese als lokale gerechten uitprobeert. En later in de avond? Dan mag een bezoekje aan een van de vele gezellige barretjes eigenlijk niet ontbreken. Afgedankte plekken zijn omgetoverd tot creatieve hotspots, waardoor je de meest eigenzinnige interieurs tegen gaat komen.

Gerelateerde artikelen