EasyJet breidt uit vanaf Amsterdam

easyjet uitbreiden schiphol amsterdamEasyJet gaat uitbreiden vanaf Amsterdam. In het voorjaar van 2015 opent EasyJet namelijk een basis op Schiphol met minstens drie gestationeerde vliegtuigen. Ook zullen er bestemmingen bij komen. EasyJet vervoert nu al jaarlijks 3,5 miljoen passagiers van en naar Amsterdam. EasyJet verwacht hiermee zo’n 600.000 extra reizigers mee te kunnen gaan vervoeren. 

EasyJet

In het voorjaar van 2015 opent EasyJet zijn 26e basis, namelijk op Schiphol. EasyJet opereert al sinds 1996 vanaf Schiphol en is ondertussen de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Deze uitbreiding brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Namelijk:

  • Meer keuze uit verschillende aanbieders
  • Lagere prijzen vliegtickets
  • Veel nieuwe bestemmingen

Meer keuze uit aanbieders 

Minimaal drie Airbus A320 vliegtuigen worden gestationeerd op Schiphol. Hierdoor is het voor EasyJet mogelijk om meer vluchten aan te bieden in de vroege ochtend. Naar deze vluchten bestaat een grote vraag vanuit zakenreizigers. Doordat steeds meer luchtvaartmaatschappijen meer vluchten gaan aanbieden wordt de keuze voor de reiziger ook groter. Zo kan de reiziger kiezen voor de goedkoopste aanbieder, of voor de aanbieder die vliegt op fijne tijden. 

Lagere prijzen

Doordat het aanbod van vluchten steeds groter wordt, wordt de concurrentie voor luchtvaartmaatschappijen ook groter. Hierdoor zullen de prijzen dalen, doordat zij bijvoorbeeld gaan stunten met speciale aanbiedingen en lagere prijzen. Zeker omdat EasyJet een aanbieder is van zeer goedkope vluchten. Dit is natuurlijk in het voordeel van de reiziger. 

Veel nieuwe bestemmingen

Ook wordt het aantal bestemmingen vanaf Amsterdam uitgebreid en wordt het aanbod voor vakantiereizigers uitgebreid. Zo is al bekend gemaakt dat EasyJet vanaf november 2014 zes keer per week tussen Amsterdam en Hamburg wil gaan vliegen. Ook wil EasyJet het aantal vluchten vanaf Schiphol naar Berlijn, Londen en Basel opvoeren. 

EasyJet gaat dus flink uitbreiden en dit maakt het voor de mensen weer aantrekkelijker om te gaan vliegen!

Gerelateerde artikelen