Feiten-check: 30% van de Nederlanders neemt eigen wc-papier mee op reis

feiten check, wc-papier meenemen vakantieOnlangs verscheen op travelvalley.nl een onderzoek van @Dialogue in opdracht van Topic Travel Vakantiehuizen, waarin gesuggereerd wordt dat 30% van de Nederlanders toiletpapier van thuis meeneemt op vakantie. Waarop deze resultaten zijn gebaseerd, wordt uit het artikel niet duidelijk. Reden voor onafhankelijk platform Meenemen.nl om deze gegevens te controleren door onderzoek te doen op basis van ruim 600.000 paklijsten.

Uit gegevens uit deze paklijsten, die mensen invullen voordat ze op vakantie gaan, concludeert Meenemen.nl dat de gegevens zoals gepresenteerd door @Dialogue duidelijk afwijken van de cijfers uit de paklijsten.

Afwijkende cijfers

Uit het onderzoek van Meenemen.nl blijkt dat mensen die met de caravan of tent op vakantie gaan vooral wc-papier meenemen, namelijk in respectievelijk 89% en 84% van de gevallen. Wanneer mensen echter de vakantie doorbrengen in een vakantiehuisje, denkt 12% van hen aan het meenemen van wc-papier. 2% van de hotelbezoekers neemt wc-papier mee.

Deze resultaten wijken enorm af van cijfers waarmee @Dialogue voor de dag kwam. Zelfs als we het totale percentage van meegenomen wc-rollen bekijken, komen we op een percentage van 46,75%. Bijna de helft van de mensen neemt dus wc-papier mee, maar dit is erg afhankelijk van de manier waarop mensen op vakantie gaan.

Andere opvallende producten

Verder is het opvallend dat koffie en thee, die als los onderdeel genoemd worden in de inpaklijst, beide door ongeveer 6% van de mensen wordt meegenomen op vakantie. Peper en zout wordt uitsluitend meegenomen door mensen die gaan kamperen, 46% van hen denkt aan het meenemen hiervan. Enkel het meenemen van drop komt overeen met de gegevens die @Dialogue levert, namelijk 27%.

Gerelateerde artikelen