Kleurrijke steden

kleurrijke stedenOp zoek naar een leuke en kleurrijke stad? Kleurrijke steden vind je over de hele wereld! Breng eens een bezoekje aan één van deze kleurrijke steden en geniet van de prachtige kleuren. Wij hebben een aantal kleurrijke steden van over de hele wereld voor je op een rijtje gezet.

Alle kleuren van de regenboog

Over de hele wereld vind je kleurrijke steden. Ieder werelddeel heeft zo wel een gekleurde stad. Breng eens een bezoekje aan één van de vele kleurrijke steden. Wij hebben er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet

Júzcar, Spanje

Júzcar is een kleurrijke stad in het zuiden van Spanje. Deze Spaanse stad valt op vanwege haar blauwe huizen. De blauwe huizen vind je tussen de iconische omliggende witte dorpjes van Andalusië. 

Chefchaouen, Marokko

Chefchaouen vind je in het prachtige Rif-gebergte in Marokko. In het midden van dit prachtige gebergte vind je deze Marokkaanse stad. Chefchaouen bestaat uit verschillende blauwtinten. Deze blauwtinten houden insecten en ongedierte op afstand. Zo heeft men er in de blauwe huizen geen last van ongedierte en insecten. Dit blauwe stadje in Marokko is een waar plaatje!

Willemstad, Curaçao

Willemstad is een echte kleurrijke stad. Deze prachtige stad op het eiland Curaçao zou volgens een legende zijn ontstaan doordat een Nederlandse gouverneur in de negentiende eeuw de eilandbewoners zou hebben gevraagd hun huizen te verven. Hij vroeg dit omdat hij hoofdpijn zou krijgen van de reflectie van de zon op de witte huizen. 

Tegenwoordig staan de gekleurde huizen in Willemstad op de werelderfgoedlijst. Zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. 

San Juan, Puerto Rico

In San Juan in Puerto Rico vind je gebouwen in koloniale stijl. De kleurrijke huizen worden omringd door palmbomen, waardoor je je echt in een tropische bestemming bevindt. Tevens vind je in San Juan in Puerto Rico veel goede restaurants en bars. Optimaal genieten dus in San Juan!

La Boca, Buenos Aires, Argentinië

La Boca is een bekende arbeidswijk in Argentinië waar je huizen in alle kleuren van de regenboog vindt. Deze kleurrijke wijk staat dan ook bekend om de gekleurde gebouwen. De huizen in La Boca werden gebouwd en geverfd met restmaterialen van scheepswerven. Hierdoor ontstond er een bonte verzameling van allerlei kleuren in deze wijk. 

Gerelateerde artikelen