De top vijf mooiste woestijnen

white sands, white sands new mexico, white sands woestijn, top vijf mooiste woestijnen, woestijnen, woestijn, mooie woestijn, witte woestijnDe top vijf mooiste woestijnen ter wereld hebben wij voor je op een rijtje gezet. Wil je echt iets bijzonders meemaken, een reisverhaal mee naar huis nemen waar iedereen van onder de indruk is? Prachtige foto’s en een bijzondere ervaring dat zal een bezoek aan een van de woestijnen uit de top vijf mooiste woestijnen ter wereld zeker geven. Er zijn heel veel bijzondere en prachtige woestijnen op de wereld, maar je kunt ze natuurlijk niet allemaal gaan doorreizen. En daarom hebben wij voor jou de top vijf mooiste woestijnen uitgezocht.

Geniet, doe inspiratie op en bezoek vooral een van deze unieke woestijnen tijdens je volgende bestemming!

Death Valley National Park

In een dal in Californië en in een klein gedeelte van Nevada vind je de woestijn in het Death Valley National Park. Het woestijngebied Mojavewoestijn wat te vinden is in het Death Valley National Park behoord met alle recht tot de top vijf mooiste woestijnen ter wereld. Met zijn zwarte schuine rotsen, gele zandduinen, rode rotsen en een idyllische oase met palmen. Spot de kangoeroerat, de wangzakmuis en de chuckwalla en grote hagedis soort. Ontmoet de Timbisha-indianen die hier al minstens 1000 jaar leven.

White Sands National Monument

Verdwaal in de duizenden gipsduinen van gipskristallen over een lengte van 32 km in het White Sands National Monument in New Mexico. Een van de meest unieke woestijnen die je op de wereld kan vinden. Het prachtige gebied in New Mexico, een van de mooiste woestijnen ter wereld is in 1933 verklaard tot een nationaal monument van de staat. Ontdek een van de meest surrealistische natuurgebieden in de USA tijdens je reis door de porseleinen woestijn White Sands National Monument.  

Great Sand Dunes

De woestijn met de hoogste zandduinen van Noord-Amerika vind je in Colorado in de Great Sand Dunes. Een van de mooiste woestijnen die je vind in Amerika met zijn enorme zandheuvels. De enorme zandheuvels die je treft in de Great Sand Dunes woestijn in Amerika leveren een prachtig beeld en prachtige foto’s op. Naast het prachtige beeld wat de woestijnen opleveren kun je hier intrigerende dieren en planten aantreffen. Ben je in Amerika dan moet je zeker deze woestijn gaan bewonderen met zijn zandheuvels die wel 230 meter hoog kunnen worden!

Sonora Desert Tucson

Een van de meest bijzondere woestijnen in de Sonora Desert Tucson of Sonorawoestijn die te vinden is in zowel Arizona, California én Mexico. Wat deze woestijn zo bijzonder maakt is dat er in de Sonora woestijn heel veel groen te vinden is. Spot in deze unieke woestijn de verschillende bijzondere cactussen zoals de reusachtige Suguaro’s, de Organ Pipes, Chain Fruit Cholla en de Barrel Cacteeën. Ben je rond mei te vinden in deze bijzondere Sonora woestijn? Dan ga je kennis maken met de prachtige witte bloemen van de Saguora, erg bijzonder om te zien. In de Sonora Desert Tucson ga je ook veel fascinerende dieren tegenkomen zoals de Chuckwalla (een hagedissensoort), de prachtige wilde dieren of de 300 verschillende soorten vogels die te vinden zijn in de woestijn.

Osoyoos British

Wil je de warmste plek van Canada ontdekken én de enige woestijn die er te vinden is? Dan sla je twee vliegen in één klap als je de Osoyoos British gaat ontdekken, een van de mooiste woestijnen ter wereld vind je in Columbia. Ontdek de vele ratelslangen die te vinden zijn in de Osoyoos British woestijn in Canada. Ook heb je de kans om prachtige uilen te spotten in deze bijzondere woestijn. Een ander leuk weetje is dat vele wijnen uit Canada oorspronkelijk uit het gebied van de Osoyoos British woestijnen komt.

Gerelateerde artikelen