Afdingen op vakantie

afdingen op vakantieGa je op vakantie, dan kan je veel geld besparen door op je vakantiebestemming af te dingen. Afdingen is in veel landen heel normaal. Er wordt niet alleen afgedingt op markten, maar ook in winkels. 

Met het afdingen kan je veel geld besparen. Veel mensen zien het dan ook als een sport. Wij geven je handige tips voor het afdingen op vakantie. Zo kan je veel geld besparen!

Begin laag

Vaak zijn de producten maar één derde waard van het gevraagde bedrag. Wanneer je gaat afdingen is het dan ook belangrijk om met een laag bedrag te starten. Neem bijvoorbeeld 30% van de gevraagde prijs. Uiteindelijk kom je dan waarschijnlijk ergens halverwege uit. Zo heb je al snel veel geld bespaard!

Kijk verder

Het is verstandig om eerst een rondje te lopen over de markt of door een stad. Veel producten vind je bij meerdere kraampjes met allemaal een verschillende prijs. Zo kan je gemakkelijk, door simpel te vergelijken, al veel geld besparen. 

Vraag aan anderen die over de markt of door de stad lopen waar je de beste prijs kan krijgen. Dit kan je het beste aan lokale bewoners vragen, zij weten precies waar je het goedkoopste uit bent. 

Tevens kan je zeggen dat je het product ergens anders voor een lagere prijs hebt gezien. Zo kan je gemakkelijk wat van de prijs afkrijgen.

Geef complimentjes

Bij het afdingen op vakantie kan het soms helpen om complimentjes te geven over de producten. Daarnaast kan je veel vragen stellen aan de verkoper. Wanneer je een goede deal wilt sluiten en wilt afdingen kan complimenteren wel eens helpen. 

Genoeg is genoeg

Soms kan het zo zijn dat je wilt afdingen op vakantie, maar de andere partij blijft hangen op een bepaalde prijs. Ook wanneer jij deze prijs niet voor ogen had, is het dan soms beter om te stoppen met afdingen. De verkoper heeft die twee euro waarschijnlijk harder nodig dan jij. 

Gerelateerde artikelen