Backpacken

backpackenBackpacken is een unieke ervaring. Wanneer je gaat backpacken zie je ontzettend veel van de wereld en vaak op een andere manier. Maar wanneer je gaat backpacken is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er komt namelijk nogal wat bij kijken wanneer je gaat backpacken. Zo moet je een geschikte locatie voor je backpackvakantie vinden en het is ook heel belangrijk dat je niets vergeet. Daarom vertellen we in dit artikel wat meer over backpacken. Zo kan jij met volle teugen genieten van een backpackvakantie!

Tips voorbereiding backpacken

Wanneer je gaat backpacken is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Door jezelf goed voor te bereiden wanneer je deze bijzondere reis gaat maken kan je optimaal genieten van je backpackvakantie en hoef je je nergens zorgen om te maken. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor wanneer je gaat backpacken.

Belangrijke informatie

Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat je je goed inleest over het land, de cultuur en de gewoontes van het land waar je gaat backpacken. Hierdoor kan je misverstanden en soms zelfs ruzies voorkomen. Tevens is het verstandig om na te gaan of je je moet laten inenten voor je reis. Raadpleeg hiervoor je huisarts, de GGD of Thuisvaccinaties.

Rugzak of koffer voor backpacken

Het inpakken van je koffer(s) en/of tas(sen) kan voor veel stress zorgen. Welke kleding moet je meenemen en wat zijn goede schoenen voor het backpacken bijvoorbeeld. Hiervoor hebben wij gelukkig een handig hulpmiddel. Zo hebben we een speciale inpaklijst voor vakantie. Hier vind je alle belangrijke spullen die je niet mag vergeten wanneer je gaat backpacken. Zo kan je gemakkelijk alles afstrepen en kan je zorgeloos genieten van je reis!

Backpacken vakantie

Populaire backpack bestemmingen

Wanneer je gaat backpacken moet je natuurlijk eerst bepalen waar je wilt gaan backpacken. Op het gebied van backpack vakanties is er namelijk enorm veel keuze qua werelddelen en landen. Veel backpackers twijfelen dan ook erg lang over de bestemming van hun vakantie. Daarom hebben wij een aantal populaire bestemmingen voor backpackvakanties voor je op een rijtje gezet.

Azië

Azië is het grootste continent ter wereld en tevens één van de populairste bestemmingen onder backpackers. Azië is een populaire bestemming voor backpackers, omdat je hier goedkoop kan verblijven. Maar naast een goedkope vakantie vind je er ook prachtig witte stranden en de mooiste oerwouden. Met meer dan 50 landen is er genoeg keuze voor iedere backpacker.

Zuid-Amerika

Tevens kiezen veel backpackers er voor om te gaan backpacken in Zuid-Amerika. In Zuid-Amerika wordt voornamelijk Spaans gesproken. Wanneer je deze taal spreekt is het dus een groot voordeel om hier te gaan backpacken. Veel backpackers kiezen voor een backpackvakantie naar Zuid-Amerika vanwege het grote tropisch regenwoud en het Amazone gebied.

Afrika

Backpacken in Afrika is niet zo populair, maar dit maakt het niet minder leuk. Afrika heeft namelijk veel te bieden. Van de Sahara tot de savanne naar het tropisch regenwoud. Wil je duiken tijdens je backpackvakantie? Dan is Afrika een echte aanrader! Naast de prachtige natuur vind je in Afrika ook een bijzondere cultuur. Zo zijn er in Afrika veel inheemse stammen te vinden. Het is dan ook een echte aanrader om hier eens langs te gaan tijdens het backpacken in Afrika.