Spanje, het land van de sint

spanje, sinterklaas, vakantieSpanje, het land van zon, zee en strand, maar Spanje is ook het land van Sinterklaas. Ieder jaar kiezen duizenden Nederlanders weer voor een vakantie naar Spanje. Spanje heeft dan ook veel te bieden als vakantieland. Natuurlijk weet iedereen ook dat Sinterklaas ieder jaar in november weer met de boot naar Nederland komt voor het Sinterklaasfeest op 5 december. In dit artikel vind je meer informatie over een vakantie in Spanje én over Sinterklaas!

Zon, zee, strand én een prachtige cultuur

Spanje is één van de populairste vakantielanden onder het Nederlandse volk. Ieder jaar kiezen weer duizenden mensen voor een vakantie naar Spanje. Of het nou aan één van de costa?s is, of in het prachtige binnenland van Spanje, in Spanje kan je optimaal genieten van je vakantie.

Spanje staat natuurlijk vooral bekend om het lekkere weer en de prachtige stranden. Voor zonaanbidders is dit dan ook een ideale vakantiebestemming. Maar ook voor mensen die van natuur en cultuur houden is Spanje een geweldige bestemming. In Spanje vind je een variërend landschap met prachtige begroeiing. Tevens zijn er door heel het land verschillende prachtige bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld Barcelona, een stad waar je je ogen uitkijkt! Wat je niet mag vergeten bij een bezoekje aan Spanje, is het eten van échte Spaanse tapas: kleine hapjes van vlees, vis en verschillende groenten.

Kortom, Spanje is een divers land waar voor iedereen wel wat te doen is. Of je nou een echte zonaanbidder bent, of juist een van cultuur houdt, in Spanje geniet je gegarandeerd van een heerlijke vakantie.

De goedheiligman, Sinterklaas

sinterklaasIeder jaar komt Sinterklaas, ook wel de goedheiligman, weer met de boot naar Nederland gevaren vanuit Spanje, het land waar hij woont. Sinterklaas is echter niet geboren in Spanje, maar in Turkije. Hier was hij bisschop in de Turkse havenstad Myra. Op jonge leeftijd stierven de ouders van Sint-Nicolaas, die hem veel geld achter lieten. Echter hield Sint-Nicolaas het geld niet voor zichzelf: hij deelde het met de arme mensen. Hier komt dan ook de traditie van het geven van kado?s aan kinderen vandaan.

Maar hoe komt het dan dat wij denken dat Sinterklaas uit Spanje komt? In 1503 kwam de Turkse havenstad Myra in handen van de Spanjaarden. Myra was tot diep in de achttiende eeuw in handen van de Spanjaarden en Sinterklaas was toen dus eigenlijk een paar eeuwen ?Spaans?.

Kort samengevat over Sinterklaas:

  • Sinterklaas komt eigenlijk uit Turkije
  • De sint woonde in de havenstad Myra
  • Myra werd pas laat in de 18e eeuw terug veroverd door de Turken

Gerelateerde artikelen