All inclusive zonvakantie bestemmingen en voordelen

all inclusive zonvakantieAll inclusive zonvakanties zijn de laatste jaren steeds meer in populariteit gestegen. Dit vanwege het gemak en de voorspelbaarheid van de kosten. Zo hoef je in onbekende oorden niet op zoek naar een geschikte plek om te eten, hoef je geen rekening te houden met tijden en weet je van te voren wat de kosten van de vakantie zullen zijn. En bovendien kan je onbeperkt genieten van alle faciliteiten die het hotel te bieden heeft. En dat is toch waar je naar op zoek bent tijdens een zonvakantie?

Boek een goedkope zonvakantie

All inclusive formule

Als je op basis van de all inclusive formule verblijft krijg je vaak bij het inchecken een polsbandje. Zo kan het hotelpersoneel zien dat jij een gast bent en dat je hebt betaald voor een all inclusive zonvakantie. 

De term ‘all inclusive’ staat natuurlijk voor ‘alles inbegrepen’. Wat er daadwerkelijk is inbegrepen verschilt nogal per hotel. Over het algemeen zijn alle alcoholische en non-alcoholische dranken, de maaltijden, tussendoortjes en het gebruik van de hotelfaciliteiten standaard inbegrepen. Vaak is het ook zo dat je bij een all inclusive zonvakantie gratis gebruik mag maken van de fitnessfaciliteiten, de zwembaden met ligbedden en parasols en soms ook een handdoekenservice. Bij sommige hotels is het ook zo dat je van verschillende sport- en wellness faciliteiten gebruik mag maken. Vaak moet je dan wel betalen voor bijvoorbeeld de sauna en massages. 

All inclusive zonvakantie bestemmingen

De all inclusive formule leent zich niet voor alle bestemmingen. Vaak vind je deze formule alleen in populaire toeristische gebieden nabij grote badplaatsen. In Europa vind je de meeste all inclusive hotels in de zonnige landen aan de Middellandse Zee. Bijvoorbeeld:

  • Spanje
  • Portugal
  • Italië
  • Griekenland

Tunesië is de laatste jaren weer sterk in opkomst als all inclusive zonvakantie bestemming. En ook Bulgarije kent steeds meer hotel die gebruik maken van de all inclusive formule. Ongetwijfeld vind je de meeste all inclusive resorts in Turkije aan de Turkse Rivièra. Hierbij zijn steden als Alanya, Antalya, Side en Marmaris zeer populair. 

All inclusive zonvakantie voordelen

Door te kiezen voor een all inclusive vakantie ben je van alle gemakken voorzien. De all inclusive formule bied je namelijk vele voordelen, bijvoorbeeld:

  • Je weet vooraf wat de vakantie gaat kosten
  • Je hoeft niet elke avond zelf boodschappen te doen en te koken of een restaurantje uit te zoeken
  • Ook het drinken is inclusief, dit scheelt stiekem veel in de kosten!
  • Je mag gratis gebruik maken van veel faciliteiten binnen het hotel

Kortom, voor een zorgeloze zonvakantie, kies je voor een all inclusive zonvakantie. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent en hoef je je tijdens je zonvakantie geen zorgen te maken over bijkomende kosten! Zorg er natuurlijk wel voor dat je wat extra’s hebt. Het is altijd leuk om een excursie te boeken of even te gaan shoppen in een dorpje of stad in de buurt voor souvenirs en dergelijke. 

Gerelateerde artikelen