Alles wat je moet weten voor de ultieme reis naar Canada

Canada

Een reis naar Canada is een droom voor veel mensen. Het land heeft ontzettend veel te bieden, van grote steden tot prachtige natuurgebieden tot mooie skivakanties. Voor ons Nederlanders ligt Canada echter niet om de hoek. Het is nogal een onderneming om naar deze kan van de wereld af te reizen. 

Bovendien zijn niet alle seizoenen even geschikt voor alle activiteiten. Ben je er om van je zomer te genieten en om lekker in het zonnetje te wandelen, dan zijn de zomermaanden het meest geschikt. Voor wintersport en het noorderlicht zijn juist weer andere maanden het beste. Afhankelijk van het type reis dat jij wil maken naar Canada kies je de beste periode voor jou. 

Er zijn dus verschillende dingen die je moet weten voordat je naar Canada vertrekt. Wil je weten welke dingen dat zijn, lees dan dit artikel. 

Soorten reizen naar Canada

Naar Canada reizen kan op verschillende manieren. Allereerst kies je hoeveel bestemmingen je wil gaan bezoeken. Heb je weinig tijd, dan kan het zijn dat je op een plek blijft zitten of een gebied uitkiest om te ontdekken. Heb je wat meer tijd, dan is een rondreis wellicht een goed idee. Zo zie je veel van het land en de omgeving. Je krijgt dan een completer beeld van Canada in het geheel. 

Hoe je precies op reis gaat, kan je ook bepalen. Uiteraard kan je de reis helemaal op eigen houtje doen. Je regelt je vlucht naar Canada, boekt de accommodatie en zoekt uit wat er allemaal te doen en te zien is. Dit kost echter wel een hoop tijd en energie. Niet iedereen heeft deze tijd en energie of heeft het ervoor over. Het is daarom ook een goed idee om op een andere manier op reis te gaan. 

Zo zijn er bijvoorbeeld ook groepsreizen naar Canada. Tijdens zo?n reis ga je met een groep op pad en bezoek je vaak meerdere bestemmingen tijdens de reis. Het voordeel is dat je niets zelf hoeft te regelen of uit te zoeken. Een nadeel is wel dat je ook geen invloed hebt op het programma. Bovendien vinden sommige mensen het niet fijn om met compleet vreemden op reis te gaan. 

Daarom kan het fijn zijn om jouw reis naar Canada samen te laten stellen door experts, zonder dat je met een andere groep op reis gaat. Er kan rekening gehouden worden met jouw wensen en voorkeuren, maar je hoeft niet al het uitzoekwerk te doen. Dit geeft je zowel voor als tijdens je reis veel meer vrijheid. 

Beste reistijd naar Canada

Plan je een reis naar Canada, dan is het ook goed om rekening te houden met de reistijd. In Canada zijn de seizoenen vrij extreem. Ga je in de verkeerde maand, dan is een locatie misschien veel te heet of juist veel te koud. Lees je daarom goed in en bepaal naar welke plekken in Canada jij wil afreizen. Op basis daarvan kies je dan in welke periode dit het beste kan. 

Het klimaat in Canada is heel breed. Het noorden van Canada ligt vlakbij de poolcirkel, waardoor het daar gedurende de grootste periode van het jaar vrij koud is. Ben je van plan om naar het noorden af te reizen, dan doe je dit het beste in de zomermaanden juli en augustus. Tijdens deze maanden is de temperatuur het hoogst en sta je niet in de vrieskou. Wil je echter op wintersport in het noorden van Canada, vermijd dan deze maanden. De sneeuw kan smelten waardoor je niet kan skiën of snowboarden. Voor wintersport moet je in de wintermaanden in Canada zijn, tussen oktober en april.  

Veel mensen reizen af naar Canada om het noorderlicht te zien. Ook hiervoor moet je niet in de zomer komen, maar juist in de koudere maanden. De kans is dan groter dat je het noorderlicht ook daadwerkelijk gaat zien tijdens jouw verblijf. Kies voor dezelfde maanden als voor de wintersport ? tussen oktober en april ? om de meeste kans te hebben voor het zien van het noorderlicht. 

Houd je niet zo van de kou, dan zijn de zomerse maanden wellicht het meest geschikt. Het kan dan nog best warm worden in Canada. Wel komen er vrijwel jaarlijks bosbranden voor in het land, dus houd hier rekening mee en lees je in. 

Wat te zien en te doen in Canada

Canada is een ontzettend groot land en is daarom ook heel gevarieerd in activiteiten en bezienswaardigheden. Dit maakt ook dat er veel verschillende natuurgebieden te zien zijn. Zo heeft het land meerdere Nationaal Parken waar je heerlijk kan wandelen en hiken. Voor de actieve reizigers onder ons is dit een waar paradijs. Bovendien spot je hier meerdere bijzondere dieren, zoals beren, wolven, elanden en zeldzame vogels. Vooral de kenner kijkt hier echt zijn of haar ogen uit. 

Houd je meer van de stad, ook dan ben je in Canada op de juiste plek. Het land heeft verschillende grote steden waar je je prima een week of meer kan vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de grootste stad van het land Toronto. Ook het westelijke Vancouver, het Franstalige Quebec en de hoofdstad Ottawa zijn het bezoeken meer dan waard. Houd er wel rekening mee dat Canada een groot land is en dat veel steden ver uit elkaar liggen. Zelfs met de auto is het een uitdaging om het hele land door te reizen. Wellicht zijn binnenlandse vluchten dus een betere optie. 

Bovendien telt Canada verschillende bekende bezienswaardigheden waar je vast wel eens van gehoord hebt. Denk bijvoorbeeld aan de Niagara Falls. Deze watervallen liggen op de grens met Amerika, maar zijn ook vanuit Canada te bewonderen. De Niagara River stort hier meters naar beneden en dit resulteert in een spectaculair uitzicht met indrukwekkende watervallen. 

Een andere tip is Banff National Park, het oudste natuurgebied van Canada. Het ligt in de Rocky Mountains en biedt haar bezoekers prachtige uitzichten over het landschap. Hier zijn verschillende wandelroutes en hikes te ondernemen voor de sportievelingen onder ons. Doe je het liever met de auto, rijd dan over de Icefields Parkway, een weg die je door het landschap leidt en je ontzettend mooie plekken laat zien.