Met een baby op vakantie

vliegen met baby, op vakantie met babyGa je binnenkort op vakantie met de baby? Als je met een baby op vakantie gaat moet je een aantal dingen zeker meenemen. Het is belangrijk om extra aandacht te besteden aan het inpakken van de koffer en handbagage zodat je niets vergeet mee te nemen. Je baby heeft onderweg namelijk allerlei spulletjes nodig. We geven je enkele tips voor een geslaagde baby vakantie.

Tips voor vakantie met een baby

Of je nou met de auto of met het vliegtuig met een baby op vakantie gaat, een goede voorbereiding is erg belangrijk. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Maak een apart lijstje waarop staat wat je allemaal moet meenemen voor de baby. Neem in ieder geval voldoende mee voor de eerste week.
  • Zorg ervoor dat je baby een eigen paspoort heeft!
  • Plan voldoende rust in en maak de vakantie niet te intensief. Dat kan de baby nog niet aan.
  • Probeer op vakantie zoveel mogelijk hetzelfde ritme aan te houden. Geef de baby op vaste tijden te eten en zorg ervoor dat hij/zij genoeg slaapt om zo onrust te voorkomen.
  • Probeer met een baby buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan. Dat is vaak veel goedkoper en rustiger voor de baby
  • Ga je op vakantie met de baby in het vliegtuig? Reserveer dan van te voren een speciaal bedje en informeer naar de beschikbaarheid van voeding en andere producten

Voorbereiden vakantie met baby

Je zult zien dat je prima op vakantie kunt met een baby, als je je maar goed voorbereidt. Er worden zelfs speciale reizen aangeboden voor ouders die met de baby op vakantie gaan. Het hele gezin kan op vakantie lekker bijkomen van een hectische periode. Zorg er wel voor dat jullie niks vergeten mee te nemen op vakantie met jullie baby. Gelukkig kan je met behulp van de handige inpaklijst van Meenemen.nl je koffers eenvoudig inpakken. Zo weet je zeker dat je niets vergeet mee te nemen op je vakantie met een baby!

Gerelateerde artikelen