Tips vliegen met baby

vliegen met baby tipsGa je vliegen met een baby? Vliegen met een baby is even plannen, maar met een goede voorbereiding is dit prima te doen. Zolang je weet wat je mee moet nemen en welke faciliteiten in het vliegtuig aanwezig zijn voor je baby zul je geen last hebben van stress. Wij vertellen je in dit artikel waar je op moet letten als je gaat vliegen met je baby. 

Vliegen met je baby

Als je gaat vliegen met je baby moet je met een aantal dingen rekening houden. Denk hierbij aan de volgende dingen:

  • Ook je baby moet veel zitten tijdens de vlucht. Trek je baby dus gemakkelijke kleding aan zodat ook je baby comfortabel kan reizen.
  • Door de luchtdruk in het vliegtuig kan je baby last krijgen van zijn of haar oren. Om oorpijn tegen te gaan kan je je baby tijdens het stijgen en dalen van het vliegtuig laten drinken of sabbelen op een speen. Door het slikken wordt de pijn in de oortjes van je baby minder.
  • Als je gaat vliegen met je baby is het verstandig om de favoriete knuffel van je baby mee te nemen in het vliegtuig. Hiermee kan hij tijdens de vlucht lekker knuffelen en je voorkomt een hoop problemen voor het geval je koffer later aankomt of kwijt raakt.
  • Het is belangrijk dat je kind voldoende drinkt tijdens de vlucht. Door de droge lucht in het vliegtuig hebben baby’s namelijk extra vocht nodig. Indien je borstvoeding geeft is het verstandig om zelf ook voldoende te drinken.
  • Babyvoeding boven de 100 milliliter is toegestaan in het vliegtuig. Echter mag je geen gekookt water met een hoeveelheid van boven de 100 milliliter meenemen als je gaat vliegen. Informeer daarom bij je luchtvaartmaatschappij of zij mogelijk water kunnen koken voor de babyvoeding.

Babykorting

Als je gaat vliegen met een baby kan je van een flinke korting profiteren. De zogenoemde ‘babykorting’. Voor een baby hoef je namelijk geen volledige stoel in het vliegtuig te boeken. Veel vliegtuigmaatschappijen hanteren dan ook een korting van zo’n 90% voor baby’s. Dit betekent wel vaak dat je je baby op schoot moet houden gedurende de vlucht. Staat de babykorting niet duidelijk aangegeven als je een vliegticket koopt? Neem dan even contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Bij twijfel…

Als je gaat vliegen met je baby komt hier veel bij kijken. Als je twijfelt over of iets wel of niet geregeld is, of wel of niet is toegestaan als je gaat vliegen, is het verstandig om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zij kunnen je altijd helpen!