Handbagage, hoe en wat?

Handbagage waar op letten?

Handbagage meenemen in het vliegtuig is ideaal. Je hebt altijd de belangrijke en handige spullen bij de hand, zoals je paspoort en vliegtickets. Handbagage heb je in alle soorten en maten. Voorbeelden van handbagage zijn:

  • Rugzakken
  • Handtassen
  • Koffers
  • Laptoptassen
  • Tassen voor camera?s

Wat mag wel en wat mag niet?

Hierbij moet je wel aan een aantal dingen denken. Bijvoorbeeld het gewicht, de inhoud en de afmetingen van je handbagage. Deze regels kunnen echter wel verschillen per vliegtuigmaatschappij. De meeste regels zijn hetzelfde, maar voor de zekerheid is het handig om voor je vertrek de regels op het gebied van handbagage nog even te checken. Een aantal voorbeelden van regels die gelden voor handbagage:

  • Scherpe voorwerpen zijn niet toegestaan in de handbagage
  • Vloeistoffen zijn niet toegestaan in de handbagage

Vloeistoffen mag je alleen meenemen in een doorzichtige, afsluitbare plastic zak. Het is toegestaan om één plastic zak mee te nemen in de handbagage. De vloeistoffen mogen samen maximaal één liter bedragen. In iedere verpakking mag je maximaal 100 milliliter zitten. Alle vloeistoffen moeten in deze plastic zak, zoals gels, deodorant en parfum.

Soorten handbagage

Steeds meer mensen kiezen voor een trolley als handbagage. Deze kun je makkelijk met je mee dragen, zonder dat het al te veel moeite kost. Vaak heb je speciale trolleys voor de handbagage. Deze zijn kleiner dan de trolleys voor de ruimbagage. Wel moet je met trolleys opletten op het gewicht van de handbagage, want ook voor handbagage geldt een maximum gewicht. Deze worden door de luchtvaartmaatschappijen zelf vastgelegd.

Een trolley is vaak van zwaarder materiaal dan bijvoorbeeld een rugzak, waardoor je minder gewicht in de koffer zelf kan doen. Echter worden trolleys tegenwoordig steeds lichter gemaakt, waardoor dit verschil een stuk kleiner wordt. Natuurlijk verschilt de voorkeur voor de soort handbagage per persoon. De een vindt het fijner om met een rugzak rond te lopen, terwijl de ander toch kiest voor een trolley. Probeer daarom ook altijd de verschillende opties uit en ontdek wat jij de fijnste manier van vervoer van je handbagage vindt!