Geld omwisselen andere valuta

geld omwisselen andere valutaGa je op vakantie naar een land met andere valuta? Dan is het belangrijk dat je geld laat omwisslen in deze valuta. Hierbij moet je echter wel op een aantal dingen letten. Wij geven je een aantal handige tips voor het omwisselen van geld in andere valuta!

Goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is erg belangrijk wanneer je op vakantie gaat. Zo moet je letten op de geldigheid van je paspoort, misschien inentingen en vaccinaties halen, maar natuurlijk ook geld wisselen wanneer ze in het land van bestemming gebruik maken van een andere valuta. Hierbij moet je rekening houden met een aantal belangrijke dingen, zoals:

  • Wissel het geld voordat je op vakantie gaat. Zo heb je al een bepaald bedrag aan geld wanneer je aankomt. Dit is handig voor wat te eten, drinken of het vervoer. Geld wisselen kan bij een geldwisselkantoor, zoals GWK, online bij een geldwisselkantoor of op het vliegveld bij een geldwisselautomaat.
  • Zorg ervoor dat je weet wat de wisselkoers is. Wees op de hoogte van de waarde van de Euro in het buitenland.
  • Wanneer je geld in het buitenland gaat omwisselen in een andere valuta is het verstandig om dit in grote steden te doen en niet in kleine dorpjes. Dit is onder andere voor je eigen veiligheid. Wisselkantoren in grote steden zijn vaak betrouwbaarder. Bij kleine geldwisselkantoren in kleine dorpjes kan je nogal eens opgelicht worden.
  • Als je geld gaat omwisselen voor een andere valuta bij een geldwisselkantoor, wordt hier bijna altijd commissie op gerekend. Houd hier dus rekening mee wanneer je geld gaat omwisselen voor een andere valuta.

Kortom, let goed op wanneer je geld gaat omwisselen voor een andere valuta!

Gerelateerde artikelen