Inentingen en vaccinaties

inentingen en vaccinatiesWanneer je op reis gaat moet je soms belangrijke inentingen en vaccinaties krijgen. Laat je daarom goed informeren over inentingen en vaccinaties. Ga langs bij de GGD, je huisarts of plan vrijblijvend een afspraak bij Thuisvaccinaties. Zij geven je het juiste advies op het gebied van inentingen en vaccinaties.

Een adviesgesprek met betrekking tot inentingen en vaccinaties is erg belangrijk. Jouw dokter kan je bijvoorbeeld helpen met het maken van een beslissing of je de inentingen en vaccinaties wel of niet neemt.

Verplichte en niet verplichte inentingen

Voor sommige landen ben je verplicht om een inenting te krijgen. Andere inentingen zijn niet verplicht maar worden aangeraden. Voor sommige ziekten, zoals malaria, kan je echter niet ingeënt worden. Wel kan je hier medicijnen voor krijgen.

Laat je minstens 3 maanden voor vertrek voorlichten over de gezondheidssituatie in het land van bestemming. Neem geen risico!

Ga je met je baby op vakantie? Het is belangrijk om je dan goed voor te bereiden op je reis. Moet je baby ingeënt worden voor de vakantie? Check dit op tijd bij je plaatselijke GGD, je huisarts of via een vrijblijvend gesprek bij Thuisvaccinaties.

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk dat je de nodige voorbereidingen treft. Het is raadzaam om te controleren of je je moet laten inenten tegen ziektes als DTP en Hepatitis A en Hepatitis B wanneer je naar een (sub)tropisch land gaat.

Tot uiterlijk zes weken voor je reis kun je vragen welke inentingen je nodig hebt. Dit kan bij de GGD, je huisarts, apotheek of vraag vrijblijvend een gesprek vaccinaties aan bij Thuisvaccinaties.nl.

Nieuwe vaccinaties

Ook kan het zijn dat een vaccinatie is verlopen en dat je deze dus nog een keer moet halen. Belangrijk is te weten welke vaccinaties verplicht zijn. In sommige landen is inenting tegen gele koorts verplicht. Vaccinaties worden geregistreerd in het gele boekje. Dit is het internationale bewijs van inenting. Zorg dat je dit boekje dus altijd bij je hebt.