Op vakantie met de kat

op vakantie met de katGa je op vakantie en wil je je kat meenemen? Bedenk van tevoren goed waar je op vakantie wilt gaan met je kat en bereid je voor. Wij geven je een aantal handige tips voor een vakantie met een kat.

Lees tip: Op vakantie met je hond?

Handige tips

Voordat je met een kat op vakantie gaat, is het belangrijk dat je je erg goed voorbereid. Een kat heeft veel zorg nodig, helemaal tijdens een vakantie. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. 

  • Het is belangrijk om, voordat je op vakantie gaat, een afspraak te maken met de dierenarts. In sommige landen is het verplicht om diverse inentingen en eventueel een gezondheidsverklaring te nemen. Zorg dat je dit goed regelt, anders is het mogelijk dat je kat niet het land in mag. 
  • Controleer hoe het zit met de verzekering van je kat. De kosten van een dierenarts kunnen in het buitenland erg hoog oplopen. Kijk dus van tevoren hoe het zit met de verzekering van je kat
  • Zorg voor een goede identificatie van je kat. Denk hierbij aan een halsbandje met jouw naam en telefoonnummer erop.
  • Lees je goed in over de regels omtrent dieren in het desbetreffende land. 
  • Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig is het belangrijk om je kat, voordat jullie op vakantie gaan, al te laten wennen aan de kennel. Vijf dagen zijn ongeveer genoeg om een dier te laten wennen aan een kennel.
  • Geef je kat minimaal vier uur voor vertrek niets meer te eten. 

Echter is het vooral erg belangrijk dat je geniet van de vakantie met je huisdier!

Gerelateerde artikelen