Op vakantie met de hond

vakantie met de hondWanneer je op vakantie gaat met de hond, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Bij een vakantie met de hond moet je rekening houden met het inpakken van belangrijke spullen voor de hond, de bestemming en de veiligheid van je hond. 

Echter zijn de mogelijkheden voor een vakantie met de hong erg groot. Kies voor een kampeervakantie met de hond, een actieve vakantie met de hond of een vakantie in een hotel of appartement met de hond. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je met de hond op vakantie wilt. 

Voorbereiding vakantie met hond

Een goede voorbereiding is erg belangrijk wanneer je op vakantie gaat met de hond. Gelukkig vind je op onze site een handig inpaklijstje voor een vakantie met de hond. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke dingen voor de hond vergeet mee te nemen op vakantie! 

Daarnaast moet je rekening houden met diverse inentingen voor de hond, maar soms heb je ook een gezondheidsverklaring van je hond nodig. Maak dus van tevoren een afspraak met de dierenarts. Hier kunnen ze je helpen met de nodige vaccinaties voor je hond en andere belangrijke zaken. 

Reisverzekering

Een reisverzekering is voor jezelf erg belangrijk om af te sluiten voor je vakantie. Echter wil je natuurlijk ook dat je huisdier goed verzekerd is. Sluit dus een goede verzekering af voor je huisdier. 

Informeer goed!

Wanneer je op vakantie gaat met de hond is het belangrijk dat je goed informeert of honden zij toegestaan en tegen welk tarief dat is. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. 

Tevens is het van belang dat je je goed inleest over de regels omtrent honden in het buitenland. Zo riskeer je in veel landen een hoge boete wanneer je de uitwerpselen van je hond niet opruimt. 

Echter is een vakantie met de hond vooral een unieke ervaring. Geniet samen met je huisdier van een geweldige vakantie!

Gerelateerde artikelen