Reisverzekering voor huisdieren

reisverzekering voor huisdierenEen reisverzekering is onmisbaar wanneer je op vakantie gaat, dus ook voor huisdieren die mee op vakantie gaan. Je kan echter geen reisverzekering voor je huisdier zelf afsluiten, maar wel een reisverzekering voor jezelf met dekking voor huisdieren.

Steeds meer mensen nemen hun huisdier mee op vakantie. Of het nou een hond, kat of paard is, je wilt dat je huisdier goed verzekerd is. Wij vertellen je hoe je dieren goed verzekerd mee op vakantie kunnen. 

Hoge kosten in het buitenland

Wanneer je op vakantie gaat met je huisdieren heb je natuurlijk het beste met hen voor. Echter zit een ongeluk in een klein hoekje en kan er dus altijd iets gebeuren met je huisdier. Als het echt niet meer gaat zal je met je hond of je kat naar een dierenarts moeten. Echter liggen de kosten van diergeneeskunde in het buitenland vaak fors hoger dan in Nederland. Belangrijk dus om een goede verzekering voor je huisdier te hebben zodat je niet voor hoge kosten komt te staan. 

Zorgverzekering huisdier

Steeds meer mensen sluiten een zorgverzekering af voor hun huisdier. In Nederland bestaan namelijk zorgverzekeringen voor huisdieren. Deze zorgverzekeringen voor huisdieren kan je ook uitbreiden met een Europa- of Werelddekking. Ideaal dus wanneer je op vakantie gaat met je huisdier. Zo ben je voorbereid op onvoorziene kosten. 

Huisdier en jouw reisverzekering

Er zijn geen speciale reisverzekeringen voor je huisdier, maar wel reisverzekeringen voor jou met dekking voor huisdieren. Echter vallen niet alle huisdieren onder deze dekking. Wanneer ze bij reisverzekeraars spreken over een huisdier, dan betreft dat een hond, kat of een paard. Deze dieren zijn namelijk geregistreerd. Huisdieren die niet geregistreerd zijn en dus ook niet onder de dekking van jouw reisverzekering vallen zijn dieren als cavia?s, konijnen, vissen, etc. 

Ook is het belangrijk dat je kan aantonen dat het huisdier jouw eigendom is. Neem dus altijd het paspoort van je huisdier mee wanneer je op vakantie gaat!