Tips voor goedkoop bellen vanuit het buitenland

goedkoop bellen buitenlandWanneer je op vakantie gaat naar het buitenland kun je vast wat tips gebruiken voor goedkoop bellen vanuit het buitenland. Het tarief voor bellen, gebeld worden, smsen en smsjes ontvangen is in het buitenland altijd anders. Tips voor goedkoop bellen vanuit het buitenland vind je hier. 

Ik ben in het buitenland en bel naar Nederland

Je betaalt in deze situatie alle kosten. Zoek vooraf bij jouw aanbieder uit met welk buitenlands netwerk je het goedkoopste belt. Op jouw telefoon kun je met de hand dat netwerk kiezen. Doe je dat niet, dan is er kans dat je op een duur netwerk terechtkomt en dit heeft weinig te maken met goedkoop bellen vanuit het buitenland.

Ik ben in het buitenland en wordt gebeld door iemand die in Nederland zit

Je betaalt in principe vanaf de Nederlandse grens tot jouw toestel in het buitenland. De kosten kunnen variëren van enkele dubbeltjes tot meer dan een euro per minuut! De beller betaalt slechts tot de Nederlandse grens! De Consumentenbond vindt het een goede zaak als providers ervoor zorgen dat op jouw beeldschermpje te zien is, hoeveel de kosten per minuut zijn.

Ik ben in het buitenland en stuur een sms naar Nederland

Je betaalt de kosten, die kunnen oplopen als je via een duur netwerk sms't. Zoek voordat je naar het buitenland vertrekt, bij jouw aanbieder uit met welk buitenlands netwerk je het goedkoopste sms't. Op jouw telefoon kun je met de hand dat netwerk kiezen. Doe je dat niet, dan is er kans dat je op een duur netwerk terechtkomt.

Ik ben in het buitenland en ontvang een sms uit Nederland

Dit kost jou niets. Slechts enkele netwerken, vooral Aziatische, brengen voor het ontvangen van sms kosten in rekening.

Ik ben in het buitenland en luister mijn voicemail af

Je voicemail afluisteren in het buitenland kost geld. Het kan voorkomen dat je tweemaal de kosten van internationaal bellen moet betalen. Eenmaal omdat de eigen mobiel in het buitenland gebeld wordt en de tweede keer omdat het gesprek daarna doorgeschakeld wordt naar de voicemail in Nederland.

Een handige tip is om je voicemail uit te zetten als je in het buitenland bent. Het is goedkoper om per sms te communiceren.

Gerelateerde artikelen