Drugs in het buitenland

drugs in het buitenlandWanneer je op vakantie gaat mag je absoluut geen drugs meenemen. Als je de grens overgaat is drugs ter strengste verboden. Wanneer je wordt gepakt met drugs loop je grote risico's, zoals gevangenisstraf. Neem dus absoluut geen drugs mee wanneer je de grens overgaat. Wij vertellen je meer over de gevaren van drugs meenemen naar het buitenland. 

Grote risico's

Word je gepakt met drugs bij je, dan loop je enorme risico's. Zowel in Nederland als in het buitenland. Wanneer je op vakantie gaat moet je de grens over. Of dit nou met de auto, vrachtwagen, fiets, bus of het vliegtuig is, iedereen wordt gecontroleerd. Zo heb je de douane op vliegvelden, maar ook grenscontroles, zelfs tussen Nederland en België. 

Wanneer je drugs meeneemt naar het buitenland, kan je een flinke boete of gevangenisstraf krijgen. De controle aan de grenzen zijn erg streng en de straffen voor gebruik en bezit van drugs in het buitenland zijn erg hoog. 

Straffen drugssmokkel en drugsbezit

De straffen voor drugssmokkel en drugsbezit zijn erg hoog, zowel in Nederland als in het buitenland. Wij hebben enkele voorbeelden van straffen voor je op een rijtje gezet:

  • 800 gram heroïne in Venezuele betekende 15 jaar gevangenisstraf.
  • 619 gram cocaïne in het Verenigd Koninkrijk betekende zeven jaar gevangenisstraf.
  • 2900 XTC-pillen in Roemenië betekende 17 jaar gevangenisstraf. 

Slechte omstandigheden

Rechters in het buitenland letten meestal niet op verzachtende omstandigheden. Ze kijken alleen naar de feiten: welke drugs had iemand bij zich, hoeveel en wat was de smokkelwijze. De omstandigheden in buitenlandse gevangenissen zijn vaak minder goed dan in Nederland. Zo slapen er soms wel 35 gevangenen in één kleine cel! Tevens is er veel geweld in buitenlandse gevangenissen. 

Straf uitzitten in Nederland

Wanneer je gearresteerd wordt in het buitenland, kan de Nederlandse overheid je niet uit de gevangenis halen. Je valt dan namelijk onder de rechtspraak van het land waar je bent aangehouden. Hierdoor is het niet mogelijk om je straf uit te zitten in Nederland. Neem daarom nooit pakjes mee voor onbekenden en rijd geen auto's voor anderen de auto over!

Gerelateerde artikelen