Dresscodes in het buitenland

dresscodeWanneer je op vakantie bent is het belangrijk dat je rekening houdt met de dresscode van dat land. In sommige landen kan het voor problemen zorgen wanneer je je niet aan de dresscodes van dat land houdt. Zorg er dus altijd voor dat je goed let op de dresscodes van het land van bestemming. Door je aan de dresscodes te houden toon je aan dat je respect voor de normen en waarden van het land toont. 

Geschikte kleding

Als je op vakantie gaat naar een warme bestemming nemen veel mensen hemdjes, korte broeken en zwemkleding mee. Echter hoort deze kleding vaak alleen op het strand thuis. Veel accommodaties hebben ook bepaalde regels omtrent kleding. Zo mag je vaak niet in je zwemkleding of ontbloot bovenlijf in het restaurant gaan zitten. Het is belangrijk dat je je aan de dresscodes van de accommodatie houdt. 

Lokale bevolking

Wanneer je je aan de dresscodes van een bepaald land wilt houden is het handig om te kijken wat de lokale bevolking draagt. Als je de lokale bevolking niet in korte broeken of met ontbloot bovenlijf ziet lopen, is het vaak niet netjes om dit zelf wel te doen. Door je aan te passen laat je zien dat je rekening houdt met de dresscode en de normen en waarden van dat land. 

Islamitische landen

In veel Islamitsche landen zijn ze erg streng als het om kleding gaat. Zorg er in Islamitische landen voor dat je blote lichaamsdelen kan bedekken en neem voor de zekerheid een sjaal of doek mee om hier je lichaam en/of je hoofd mee te bedekken.

Gerelateerde artikelen