10 topplekken voor safari

10 topplekken safari, tien topplekken safariTopplekken voor een safari, in dit artikel zetten wij de 10 topplekken voor een safari op een rijtje. Heb jij altijd al eens op safari willen gaan, maar geen idee welke locatie je dan moet kiezen? In dit artikel zie je de 10 mooiste plekken voor een safari. Doe dus wat inspiratie op en kies welke bestemming jou het meeste aanspreekt!

Kenia – Masai Mara

Kenia staat bekend om prachtige safari’s, hier leven dan ook veel prachtige dieren. Je vindt in Kenia het wereldberoemde natuurreservaat Masai Mara. Het park is niet groot, maar toch zeer populair onder toeristen die van over de hele wereld komen om dit park voor een safari te bezoeken. Het park is vooral geliefd vanwege de seizoenstrek van zebra’s en gnoes. Deze dieren trekken namelijk in grote getalen naar het zuiden als de regentijd begint. Dit is een prachtige ervaring om tijdens een safari mee te maken!

Zuid-Afrika – Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika is één van de meest bekende safariparken van Afrika. Het park vind je op de grens van Mozambique en Zimbabwe. De kans dat je ‘The Big Five’ spot tijdens een safari in dit park is zeer groot. Zeker een aanrader dus voor een mooie safari. 

Tanzania – Serengeti Nationaal Park 

Ook tijdens een safari in Tanzania in het Serengeti Nationaal Park is de kans dat je ‘The Big Five’ spot heel groot. Dus als dit jouw doel is van een safari, moet je zeker voor een safari in dit park kiezen. Met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter is dit park één van de grootste safariparken ter wereld. 

Botswana – Chobe

Safaripark Chobe in Botswana is het meest bezochte safaripark van Botswana. Het safaripark bestaat uit verschillende landschappen, waardoor er veel verschillende diersoorten te vinden zijn. Je vindt hier onder andere de gemsbok en de Kalahari olifant. Van die laatste soort leven er zo’n 50.000 in safaripark Chobe.

Zambia – South Luangwa Nationaal Park

In Zambia zijn meerdere safariparken te vinden. Één daarvan is het South Luangwa Nationaal Park. In dit safaripark leven onder andere de Afrikaanse buffel, krokodillen, de olifant, nijlpaarden en de Thornicrofts giraffe. Dit prachtige park is dan ook zeker een topplek voor een safari!

Namibië – Etosha Nationaal Park

Het Ethosha Nationaal Park vind je in Namibië. In het safaripark leven onder andere leeuwen, olifanten, zebra’s en verschillende soorten antilopen. Voor een echt safari gevoel te krijgen, zijn er drie toeristenkampen gebouwd. Hier kan onder andere dingen kopen, wilder dieren spotten én overnachten! Een geweldige safari dus. 

Tanzania – Selous

Safaripark Selous in Tanzania is één van de grootste wildreservaten ter wereld. In safaripark Selous leven dieren als krokodillen, olifanten, nijlpaarden, neushoorns en de Afrikaanse wilde hond. Safaripark Selous is te voet te bezoeken, dit zorgt voor een unieke ervaring. 

Zimbabwe – Hwange Nationaal Park

Het in 1928 opgerichtte Hwange Nationaal Park in Zimbabwe is het grootste safaripark van Zimbabwe. Er zouden hier zo’n 100 verschillende zoogdieren en 400 verschillende vogelsoorten leven! Deze grote aantallen dieren zorgen dan ook voor een unieke ervaring in safaripark Hwange Nationaal Park. 

Tanzania – Ngorongoro

Ngorongor is een natuurgebied in Tanzania rondom de Ngorongoro-krater, de grootste krater ter wereld. In het midden van de krater vind je een groot zoutwatermeer. In dit safaripark komen veel grote Afrikaanse dieren voor. Zo vind je er leeuwen, zebra’s, olifanten, nijlpaarden, gnoes en zwarte neushoorns. 

Oeganda – Bwindi Impenetrable Forest

Safaripark Bwindi Inpenetrable Forest in Oeganda is een zeer populair park. Hier groeien maar liefst 200 verschillende boomsoorten. Op het gebied van flora is dit dan ook één van de bekendste parken van Afrika. Maar in dit prachtige safaripark tref je ook veel verschillende diersoorten aan. Zo zie je hier berggorilla’s, bavianen, chimpansees, maar ook luipaarden en olifanten.