Op safari in Zuid-Afrika

safari zuid afrikaOp safari in Zuid-Afrika, dat is toch wel een droom voor veel mensen. De befaamde Big Five in het echt meemaken en met een echte ranger op pad in dit geweldige land. De natuur is groots in Zuid-Afrika en hier op safari gaan is dan ook werkelijk een must wanneer je op vakantie gaat naar dit geweldige land. Heb jij een safari in Zuid-Afrika ook op je bucketlijst staan? Verwezenlijk deze dan!

Rondreis Zuid-Afrika boeken

Wanneer je een rondreis in Zuid-Afrika gaat boeken, heb je een grote kans dat hier (minimaal) één safari bij inbegrepen zit. Het is namelijk wel iets wat echt hoort bij een vakantie in Zuid-Afrika. Er zijn in Zuid-Afrika ook verschillende parken waar je een safari kunt boeken. Een van de bekendste is toch echt wel het Krugerpark, vernoemd naar Paul Kruger. Het Krugerpark ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens van Zimbabwe en Mozambique. Dit wildpark heeft een oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante kilometer. Aan dieren in dit wildpark geen gebrek. Als je de Big Five wilt spotten, is een safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika zeker een aanrader. 

Boek nu vliegtickets Zuid-Afrika!

Maar buiten het Krugerpark zijn er nog meer wildparken in Zuid-Afrika die geschikt zijn voor een safari. Denk aan het Nationale Addo Elephant Park, Mapungubwe Nationale Park, Nationale Park Garden Route en nog meer. Er zijn genoeg plaatsen in Zuid-Afrika waar je op safari kunt om wilde dieren en de prachtige natuur te spotten. 

Beste reistijd Zuid-Afrika

Maar wat ook erg belangrijk is wanneer je op safari wilt in Zuid-Afrika, is het weer. Wat is nou de beste reistijd voor Zuid-Afrika? Wij geven je graag reisadvies voor Zuid-Afrika, al hebben we uiteraard geen invloed op het weer. 

Wanneer het bij ons winter is, is het in Zuid-Afrika zomer en andersom. De beste reistijd voor Zuid-Afrika is september-oktober, en maart-april. Dit heeft er ook mee te maken dat de Zuid-Afrikaanse zomer (november-februari) vaak natte periodes kent. Echter wil dit niet zeggen dat het continu regent in het land. 

Ga je op safari naar Zuid-Afrika? Houd er dan rekening mee dat de zomers nat zijn in het land. Dit betekent dat de natuur erg groen is, dus je wellicht minder ver kunt kijken door de dichtbegroeide bossen in sommige wildparken. Wel is de temperatuur lekker aangenaam in deze reistijd. Ga je echt puur voor safari naar Zuid-Afrika? Kies dan niet voor de zomermaanden zodat je wellicht meer dieren kunt spotten door de minder groene natuur in Zuid-Afrika. 

Leden van Meenemen.nl adviseren

Vliegtickets.nl Bekijk aanbieding
World Ticket Center Bekijk aanbieding

Gerelateerde artikelen