Alleen op vakantie

alleen op vakantieAlleen op vakantie, een unieke ervaring. Optimaal genieten van je vakantie doe je als je alleen op vakantie gaat. Je hoeft met niets en niemand rekening te houden en kan doen wat je zelf wilt. 

Een goede voorbereiding is echter wel heel belangrijk wanneer je alleen op vakantie gaat. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo kan je optimaal genieten wanneer je alleen op vakantie gaat. 

De mooiste bestemmingen

Alleen op vakantie kan heel fijn zijn. Soms is het heerlijk om er eens lekker alleen tussenuit te gaan. Zo vind je rust en kan je even helemaal tot rust komen. Tevens zijn er diverse bestemmingen die zeer geschikt zijn om alleen te ontdekken! 

Costa Rica

Alleen op vakantie naar Costa Rica is een geweldige ervaring. Costa Rico behoort tevens tot één van de gelukkiste landen ter wereld. Tevens kan je in Costa Rica veilig reizen, wel zo fijn wanneer je alleen op vakantie gaat. 

In Costa Rica vind je een prachtige natuur, de mooiste stranden en een geweldige cultuur. Tevens zijn er genoeg excursies die je kan maken en eenvoudig te regelen zijn wanneer je alleen op vakantie gaat. 

Vietnam

Vergeleken met de omliggende landen staat Vietnam bekend als een stabiel en veilig Aziatisch land. Vietnam is dan ook een zeer geschikte bestemming om alleen op vakantie te gaan. Begeef je in het prachtige Azië en laat je overweldigen door de geweldige natuur, tropische stranden en de gaafste steden!

Thailand

Thailand bevindt zich ook in Azië en is qua toerisme het meest ontwikkeld van Azië. In Thailand vind je een goede infrastructuur, eindeloze mogelijkheden voor excursies, veel hostels en bed en breakfasts om op de bonnefooi te reizen en dat alles voor heel weinig geld!

Niet voor niets dat Thailand ontzettend populair is onder backpackers en soloreizigers van over de hele wereld. Kortom, alleen op vakantie naar Thailand is fantastisch!

Australië en Nieuw-Zeeland

Australië is bij uitstek het land om een lange tijd alleen naar op vakantie te gaan. Hoewel Australië een uitgestrekt land is, is het er eenvoudig reizen. Of het nou gaat om binnenlandse vluchten, busreizen of zelf rondreizen. Tevens is de taal die ze er spreken een groot voordeel: Engels. Hierdoor kom je gemakkelijk in contact met andere reizigers en lokale bewoners!

Nieuw-Zeeland heeft grotendeels de zelfde voordelen als Australië, maar biedt net wat meer als je houdt van natuur en actieve vakanties. Daarnaast is het aanbod aan hotels, kampeerplekken, hotels en lodges nog een stuk groter dan in Australië. 

Gerelateerde artikelen