De mooiste stranden van Europa

de mooiste stranden europaBen je op zoek naar een mooi vakantieland in Europa met de mooiste stranden? Wij hebben de mooiste stranden van Europa voor jou op een rijtje gezet! Bezoek eens één van deze mooie stranden en geniet van zon, zee en een prachtig strand.

Mooie stranden

De mooiste stranden van Europa hebben wij voor jou op een rijtje gezet! Ga optimaal genieten van een heerlijke vakantie in Europa aan één van de mooiste stranden van Europa. 

Blue Lagoon in Comino, Malta

De Blue Lagoon ligt op Comino, een klein eilandje dat behoort tot Malta. De Blue Lagoon is een schitterende inhaam met azuurblauw water. Doordat het zonlicht wordt weerkaatst door de witte zandlaag op de zeebodem, ontstaat er een helderblauwe kleur. Zo lijkt het net of je in een zwembad zwemt!

Isola Bella in Sicilië, Italië

Isola Bella is een prachtig klein schiereilandje, gelegen in een mooie baai tussen de rotsen. Isola Bella behoort tot Italie en heeft één van de mooiste stranden van Europa. Strandganger kunnen hier genieten van een helderblauwe zee en een prachtig uitzicht. 

Lagos stranden, Portugal

In het zuiden van Portugal vind je meerdere prachtige stranden, maar de stranden van Lagos zijn toch wel het mooiste. Je vindt er mooie baaien met prachtige rotsen en hagelwitte stranden. Met name de Costa Doiro, oftewel de Goudtkust, is prachtig en overtreft alle andere plekken in de Algarve. Bij dit strand vind je rotsen met een prachtige rode en goudgele kleur. 

Tot slot zijn de stranden in de Algarve niet alleen mooi, tevens zijn de stranden erg kindvriendelijk. Ideaal dus voor een heerlijke vakantie met kinderen! 

Navagio in Zakynthos, Griekenland

Griekenland kent veel prachtige stranden. Één van de mooiste stranden van Europa vind je dan ook in Griekenland. Dit prachtige strand vind je in Navagio op het eiland Zakynthos. Dit mooie strand is gelegen tussen hoge steile rotswanden en beschikt over wit zand en een helderblauwe zee. Het strand is bereikbaar per boot en dus echt een unieke ervaring om te bezoeken!

Zlatni Rat in Kroatië

Zlatni Rat is een prachtig strand in Kroatië. Zlatni Rat is dan ook al meerder keren uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Europa. Zlatni Rat, letterlijk Gouden Hoorn, ligt aan de Adriatische Zee en bestaat uit kleine, witte kiezelsteentjes. Het strand heeft de vorm van een hoorn, welke van vorm verandert vanwege de stroming van de zee, de golven en de wind. 

Gerelateerde artikelen