Kopie maken van belangrijke documenten

kopie maken belangrijke documentenGa je binnenkort op reis, bereid je dan goed voor en maak een kopie van alle belangrijke documenten. Denk aan een kopie van je paspoort en/of identiteitsbewijs. Je weet namelijk nooit wat er kan gebeuren op reis. Misschien raak je één van je belangrijke documenten wel kwijt of word je beroofd.

Om problemen te voorkomen doe je er verstandig aan om altijd een kopie van verschillende belangrijke documenten mee te nemen. Daarnaast is het handig om deze documenten thuis al in te scannen en naar jezelf te mailen. Zo heb je de belangrijkste documenten altijd bij de hand wanneer het nodig is.

Belangrijke documenten

Bij belangrijke documenten denk je natuurlijk als eerste aan je paspoort en/of identiteitsbewijs. Echter zijn er meer documenten waarvan het handig is om een kopie mee te nemen. De belangrijkste documenten zijn:

Zorg er dus voor dat je altijd een kopie van deze documenten bij je hebt wanneer je op reis gaat. Daarnaast is het handig om een kopie van deze documenten ook naar jezelf te mailen, voor het geval de kopie wordt gestolen. Scan thuis dus deze documenten in en mail deze naar jezelf. Zo heb je altijd een kopie bij de hand in geval van nood.

Wanneer één van deze belangrijke documenten gestolen wordt of je ze kwijtraakt, is het belangrijk dat je dit meldt bij de Nederlandse ambassade of het Nederlands Consulaat. Zij kunnen je helpen met het oplossen van dit probleem, zodat jij je reis zonder zorgen voort kan zetten!

Actueel houden (Tip)

Veel mensen maken een kopie van hun belangrijke documenten, slaan deze op en gebruiken ze vaak op nieuw. Dit is natuurlijk een prima manier, zolang je ze veilig opslaat. Echter is het aanteraden om deze documenten te blijven controleren op geldigheid. Zo is bijvoorbeeld de geldigheid van je paspoort gelimiteerd tot een aantal jaar. Daarnaast moet je voor sommige landen een paspoort hebben dat langer geldig is dan bijvoorbeeld 6 maanden.

Gerelateerde artikelen