Geld terug krijgen bij een geboekte reis?

geld terug geboekte reisGeld terug krijgen bij een geboekte reis is soms mogelijk. Heb je je vakantie al geboekt maar lukt het door omstandigheden niet om op vakantie te gaan probeer dan altijd je geld terug te krijgen. Echter weten veel mensen niet wat zij moeten doen om geld terug te krijgen van een al geboekte reis. Daarom leggen wij je uit hoe je je geld terug kan krijgen van een al geboekte reis. 

Hoe werkt het?

Om (een gedeelte van) je geld terug te krijgen is het van belang dat je reisorganisatie is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Door de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) wordt bepaald of je je geld terug krijgt bij een geboekte reis. De reisorganisatie is uiteindelijk verantwoordelijk voor het terug krijgen van je geld bij een geboekte reis.

Wanneer geld terug?

Echter is het niet mogelijk om altijd je geld terug te krijgen van een al geboekte reis. Er zijn een aantal gevallen wanneer je je geld terug kan krijgen. Geld terug krijgen bij een geboekte reis kan bij:

  • Een dreigende calamiteit. Een gebeurtenis die wordt veroorzaakt door een natuurramp, oorlog of terrorisme behoort tot een calamiteit. Bij een calamiteit dient er gevaar te zijn voor jou of je goederen of moet de infrastructuur zodanig zijn aangetast dat een reis niet meer mogelijk is. In dit geval kun je vaak (een gedeelte) van je geld terug krijgen.
  • Epidimie.
  • Dierziekte in het land van bestemming.

Geen geld terug

Wanneer je een reis of vakantie boekt naar een land met een negatief reisadvies, dan heb je geen recht op garantie van de SCR. Je kan dan niet je geld terugkrijgen.

Gerelateerde artikelen