Goedkope zonvakantie Canarische Eilanden

goedkope zonvakantie canarische eilandenTijdens een goedkope zonvakantie naar de Canarische Eilanden geniet je in alle luxe in één van de prachtige resorts van het heerlijke klimaat van de Canarische Eilanden. Wanneer het in Nederland in de winter koud en guur is, kan je tijdens een goedkope zonvakantie op de Canarische Eilanden genieten van heerlijk weer. Maar ook in andere maanden kun je heerlijke genieten op de Canarische eilanden. 

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep die bij Spanje horen. Echter liggen de Canarische Eilanden dichter bij Afrika dan bij Spanje. Doordat deze eilanden ten westen van Afrika liggen heerst er een savanneklimaat met warme droge zomers en milde winters. Hierdoor zijn de eilanden het hele jaar door geschikt voor een goedkope zonvakantie. 

Voorbereiding van je goedkope zonvakantie:

Voordeel bij het reizen naar deze mooie Spaanse eilanden is dat je vaak ligt gewicht kan reizen. Met onze vakantie checklist ga je goed voorbereid op vakantie naar deze Spaanse eilanden. Vergeet hoe niet dat er zelfs in de winter veel zon is. Dus altijd zonnebrand mee 🙂

Verschillende eilanden

In totaal zijn er 13 Canarische Eilanden, maar er zijn er maar zeven die worden bezocht voor goedkope zonvakanties. De meest bezochte eilanden zijn:

  • Tenerife
  • Gran Canaria
  • Lanzarote
  • Fuerteventura
  • La Palma
  • La Gomera
  • El Hierro

Vooral Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote zijn erg geliefde bestemmingen voor goedkope zonvakanties. Fuerteventura wordt echter ook steeds vaker bezocht door toeristen. Je vindt namelijk de mooiste stranden op Fuerteventura. De eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro zijn vooral geliefd bij natuur- en wandelliefhebbers. 

Bezienswaardigheden Canarische Eilanden

De meeste mensen die voor een goedkope zonvakantie naar de Spaanse eilanden kiezen komen echt alleen voor zon, zee en strand. Er is dan ook niet veel te doen op deze eilanden voor de echte cultuurliefhebber. Natuurlijk vind je op elk eiland wel iets qua historische overblijfselen en musea, welke ook zeker een bezoekje waard zijn! 

Wel is de natuur op ieder eiland anders. Zo moet je voor witte zandstranden naar Fuerteventura, voor de rust en mooie natuur naar El Hierro en voor een vakantie met kinderen zit je goed op Lanzarote. Lanzarote staat ook wel bekend als een ?vulkaaneiland?. Het prachtige landschap van Lanzarote is namelijk gevormd door diverse vulkaanuitbarstingen. 

Zo heeft ieder eiland zijn eigen charme en is er altijd wel een geschikte bestemming voor een goedkope zonvakantie naar de Canarische Eilanden. 

Vliegtickets naar deze Spaanse Eilanden:

Vliegen naar deze mooie eilanden is vaak niet erg duur en je kan vertrekken vanaf Schiphol of Rotterdam of vliegveld Eindhoven. De ticket prijzen variëren sterk maar vaak kan je al vanaf een paar honderd euro op gunstige tijden retour vliegen. Specifiek goedkope vliegtickets voor de Canarische Eilanden vind je op onze pagina die we er speciaal aan gewijd hebben.

Gerelateerde artikelen