Stedentrip Edinburgh: een historische ervaring

goedkope zonvakantieEdinburgh is de hoofdstad van Schotland, maar niet de grootste stad van het land. Toch trekt deze stad ieder jaar zo’n twee miljoen toeristen. En dat is niet voor niks. De stad wordt met zijn historische centrum ook wel het ‘Athene van het noorden’ genoemd. Met zo’n 4500 monumentale panden, zoals kastelen, kerken en kathedralen, staat Edinburgh op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze bijzondere stad met prachtige bezienswaardigheden, gezellige pubs en de meest bijzondere lokale gerechten is dus zeker de moeite waard voor een stedentrip naar Edinburgh. 

Volop historie!

Wil je even een weekend weg uit de dagelijkse sleur? Ga op stedentrip tijdens een weekend Schotland. In nog geen 1,5 uur vliegen sta je op Schotse bodem voor een stedentrip Edinburgh. Eenmaal gesetteld op de hotelkamer, is het tijd om op ontdekking uit te gaan. Stap in een van de toerbussen die door de stad rijden, of maak een lange wandeling door het heuvelachtige historische centrum. De volgende (Edinburgh) bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan:

Edinburgh Castle

Het kasteel is misschien wel het bekendste gebouw van de stad. Het torent hoog boven de rest van de stad uit, omdat het boven op een rots is gebouwd. Vanuit hier heb je dan ook een prachtig overzicht over de stad. Niet bang voor griezelverhalen? Er doen nogal wat verhalen en geheimen over het kasteel de ronde, dus laat je verrassen tijdens je weekend Schotland!

Hollyrood Palace

Dit is het werkpaleis van het koningshuis van Schotland. Hier worden plechtigheden gehouden en wordt koninklijk bezoek ontvangen. Delen van dit paleis zijn opengesteld voor publiek en zeker een bezoekje waard tijdens een stedentrip in Schotland!

St. Giles’ Cathedral

De kathedraal van Edinburgh en een bijzonder staaltje architectuur. In 1385 werd een groot deel van de kerk verwoest door een brand, maar gelukkig is dit grotendeels hersteld. Niet alleen de buitenkant is mooi, ook het interieur is adembenemend.

Extra paraplu

Hoewel Edinburgh een geweldige stad is waar iedereen minstens een keer in zijn leven geweest moet zijn, is het verstandig om rekening te houden met de weersomstandigheden. Helaas staat de Schotse hoofdstad niet bekend om het mooie, warme weer. Aangezien het in Edinburgh veel regent, kun je voor een citytrip dan ook het beste een paraplu of goede regenkleding meenemen. Ook een fijne koffer of goede backpack is geen overbodige luxe voor een stedentrip naar Edinburgh, want het kan soms lastig zijn om je door de heuvelachtige straten te verplaatsen met een grote koffer.

Gerelateerde artikelen