Vakantie naar Puglia: 4 tips

puglia, goedkope zonvakantie, italieGa je op vakantie naar Puglia? Dan heb je een hele goede bestemming gekozen. Puglia is namelijk een hele mooie streek in Italië. Om precies te zijn bevindt deze streek zich in ‘de hak van Italië’. De zuidelijke locatie belooft zonnig en warm weer in de zomermaanden. Het Puglia klimaat is echt ideaal voor een lekkere zonvakantie. Toch is Puglia geen streek waar massa’s mensen op vakantie gaan. Hierdoor kun je tijdens je Puglia vakantie optimaal genieten van de rust, het natuurschoon en typisch Italiaans eten.

Huur een auto

Je kunt natuurlijk met de auto op vakantie naar Puglia gaan, maar je kunt ook voor gemak kiezen en een vliegvakantie boeken. Doe je dit laatste? Huur dan bij aankomst een auto. Zo kun je een rondreis door Puglia maken en alle mooie, pittoreske dorpjes verspreid over de streek zelfstandig bezoeken. Neem altijd een hamamdoek mee, zodat je overal kunt stoppen om bijvoorbeeld te picknicken of liggend te lezen.

Begin je vakantie met rust

Als je voor een vakantie naar Puglia gaat, houd je waarschijnlijk meer van rust en mooie natuur dan wanneer je voor een vakantie naar Salou kiest. In Puglia kun je heel fijn de alledaagse drukte en werkstress van je af laten glijden. Hoe? Met een dagje aan het strand. Ga urenlang aan het strand liggen met een boek of een tijdschrift, loop af en toe de lekkere zee in en voel de zon op je gezicht. Zo begin jij je vakantie compleet ontspannen en kun je nog meer van de rest van het natuurschoon in Puglia genieten! Mooie stranden zijn de stranden bij Lecce en Bari.

Bezoek de mooiste Puglia bezienswaardigheden 

Puglia wordt nog niet overstroomd door het massatoerisme. Dit betekent dat je historische bouwwerken gewoon vrij kunt bezichtigen en aan die bouwwerken is deze Italiaanse streek rijk! Bezoek als je op vakantie naar Puglia gaat altijd de ‘Trulli’, dat zijn oude kleine Italiaanse huisjes, maar ook het prachtige kasteel ‘Castel del Monte’. Ook zijn de vismarkt in Bari en het middeleeuwse centrum van deze plaats een bezoekje waard.

Kies een kleine bed & breakfast

Bij een kleine bed & breakfasts kun je rechtstreeks van de Pugliaanse inwoners, de eigenaars, leuke tips krijgen. Ze weten je precies te vertellen waar leuke markten zijn, welke leuke evenementen er zijn en waar je lekker en typisch Pugliaans kunt eten. Je bent niet gebonden aan eettijden als bij een hotel, maar kunt lekker touren door Puglia en ergens stoppen voor een picknick of een spontaan hapje aan het strand bij een knus barretje.

Gerelateerde artikelen