Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en hoort bij Spanje. Het ligt slechts 200 km verwijdert van Marokko. Tenerife is het dichtsbevolkte eiland van Spanje met ruim 900.000 mensen op 2057 vierkante km. Tenerife is van vulkanische oorsprong met als grootste vulkaan El Teide.
De meeste stranden van Tenerife zijn zwarte lavastranden.

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife, deze ligt aan de oostkust van het eiland. Santa Cruz de Tenerife is een grote stad met een belangrijke haven waar zowel vracht- als cruiseschepen komen. Je kan in Santa Cruz de Tenerife ook belastingvrij winkelen.
In het westen van Tenerife ligt de plaats Playa de San Juan. Vanuit deze plaats heb je een prachtig uitzicht op La Gomera, een nabij gelegen eiland en de Atlantische Oceaan. Vooral het zuidwesten van Tenerife wordt druk bezocht met toeristen. Puerto de la Cruz is bijvoorbeeld een grote badplaats aan de noordelijke kust van Tenerife.

Voor de kust bij Tenerife komen dolfijnen en andere walvisachtigen voor. Er vertrekken dagelijks veel boten vanuit havens om dolfijnen te spotten. De dieren zijn deze boten al zo gewend dat ze van dichtbij te bewonderen zijn door de toeristen.

Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Dit komt omdat het klimaat op Tenerife erg gunstig is. ’s Winters zijn de temperaturen op Tenerife nog tussen de 19 tot 25 graden. Vandaar dat ook in de wintermaanden veel mensen afreizen naar Tenerife om daar vakantie te vieren of te overwinteren.
Dit klimaat geldt echter niet voor heel Tenerife, het eiland heeft namelijk een zogenaamde weergrens. De oorzaak van deze weergrens is Pico del Teide, de vulkaan op Tenerife. Vochtige wolken boven de Atlantische Oceaan blijven hangen tegen de bergen waardoor het noorden van Tenerife vaker bewolkt is en er meer neerslag valt.
In de zomer kan door hete lucht uit de Sahara de temperatuur wel eens oplopen tot ruim 35 graden.