Busvakantie: goedkoop & makkelijk

goedkope zonvakantie, busvakantieVakantiebestemmingen binnen Europa zijn vaak zowel met de bus als het vliegtuig bereikbaar: ideaal dus voor een busvakantie. Met de bus reizen is een fijne en rustgevende manier van op vakantie gaan. Je hoeft enkel in te stappen, terwijl je onderweg langs de mooiste plekjes komt. Op zoek naar een goedkope vakantie? Ontdek de voordelen van een busvakantie!

Voordelen van een busvakantie

Met de bus ben je langer onderweg dan wanneer je het vliegtuig pakt. Toch heeft een busvakantie ook voordelen ten opzichte van een vliegvakantie:

  • Een busvakantie is vaak goedkoper dan wanneer je met het vliegtuig reist. Voor goedkope stedentrips zijn busreizen dus zeker het overwegen waard. 
  • Een busvakantie is bovendien makkelijk. Je hoeft maar in te stappen en de bus brengt je naar jouw vakantiebestemming. Onderweg kun je in slaap doezelen, je alvast verdiepen in een reisgids of een film kijken op je telefoon of tablet. Geen paspoortcontroles, vervelende security checks of vertraagde vluchten. Instappen en gaan!
  • Het vliegtuig mag dan misschien een stuk sneller zijn, maar de blauwe lucht uit je vliegtuigraampje gaat na een tijdje wel vervelen. Met een bus krijg je er ook een stukje sightseeing bij. Je rijdt, afhankelijk van waar de reis naartoe gaat, vaak door mooie gebieden. Eigenlijk is je vakantie dus al begonnen vanaf het moment dat jij de bus instapt!
  • Hoewel vliegen een van de veiligste manieren is om van de ene naar de andere plek te komen, hebben veel mensen nog steeds in mindere of meerdere mate last van vliegangst. Erg vervelend, zeker wanneer je een week van tevoren al zenuwachtig wordt voor die paar uur dat je in de lucht hangt. Wanneer je kiest voor een busvakantie blijf je letterlijk met beide benen op de grond staan.

Last minute stedentrip met de bus

Toe aan een paar dagen even lekker weg? Gun jezelf wat rust en ga op zoek naar een interessante citytrip. Je bent er slechts een paar dagen uit, maar bevindt je toch in een heel andere omgeving. Goed om je hoofd leeg te maken. Een lang weekend Berlijn, een midweekje naar Parijs of een stukje zuidelijker naar Barcelona. Al deze steden zijn met de bus bereikbaar. Keuzes genoeg dus voor een last minute stedentrip binnen Europa. Kijk snel op Meenemen.nl welke stad het beste bij jou past en boek een busvakantie!

Gerelateerde artikelen