Vakantie naar Sicilië

Vakantie Sicilië

Een goedkope vakantie Sicilië klinkt natuurlijk hartstikke leuk. Het Italiaanse vakantie-eiland is de laatste jaren enorm in trek onder toeristen. Naast bekende toeristenplaatsen kan je op het eiland ook de locals ontmoeten. Je ervaart het Italiaanse leven voor het eerst dichtbij. Proef de lokale specialiteiten en geniet van het prachtige weer. Als je denkt aan het zonovergoten Italië, dan pak je al snel je koffer in om op stap te gaan naar een zonnige bestemming. Met een aantal vakantie Sicilië tips weet je precies wat je gaat doen na aankomst op je bestemming. 

Palermo, de hoofdstad van Sicilië

De hoofdstad bezoeken klinkt als een cliché, maar is zeker weten de moeite waard. Alleen al door te wandelen door de oude straten van de stad raak je betovert door Palermo. Het is een bonte mix van verschillende architectonische stijlen en de stad is geliefd bij zowel toeristen als de locals. De oude havenstad heeft diverse bezienswaardigheden en winkels waar je al snel een dag of langer kan doorbrengen. Als je op een unieke manier kennis wilt maken met Palermo, dan kan je een stoere Segway tour maken. 

Selinute, de stad uit de Griekse oudheid

Tijdens een vakantie naar Sicilië ontdek je in Selinute dat deze stad vroeger een belangrijk onderdeel van het Griekse rijk was. Verschillende grote tempels zijn hier gebouwd en er is zelfs een Acropolis. Het is een belangrijke archeologische vindplaats en bezoekers kunnen hier rondwandelen door de Griekse oudheid. Onder meer één van de grootste en best bewaarde Griekse tempels is hier te vinden. 

Bezoek vulkanen tijdens een goedkope vakantie Sicilië

Eén van de redenen om naar Sicilië op vakantie te gaan is natuurlijk om een vulkaan in het echt te zien. De Etna en Stromboli spreken allemaal tot hun verbeelding en liggen op dit Italiaanse eiland. Etna is zelfs de enige nog actieve vulkaan in Europa en heeft regelmatig een uitbarsting. Met de trein, auto of zelfs de kabelbaan kan je deze indrukwekkende vulkaan bezoeken. 

Bewonder de Romeinse mozaïeken

Bij de vakantie Sicilië tips hoort natuurlijk ook de Romeinse tijd die nauw verbonden is met Italië. In een oud jachthuis uit de 3e eeuw naar Christus zijn nog prachtig mozaïeken te bewonderen uit de Romeinse tijd. De bouw van de villa heeft lang geduurd namelijk 50 jaar, voordat het helemaal af was. Het eindresultaat was in zijn tijd prachtig en staat nog steeds overeind. Tijdens een bezoek kan je natuurlijk de mozaïeken bewonderen, maar ook het badhuis, zuilengalerij, marmer en de prachtige terrastuinen. 

Fly drive Sicilië

Als je goedkoop op vakantie wil gaan, dan is het een aanrader om te kiezen voor een fly drive Sicilië. Het eiland is ongeveer net zo groot als de helft van Nederland. Er is wel openbaar vervoer, maar natuurlijk ontdek je zo nooit de echte authentieke plekjes. Met een fly drive kan je goedkoop op vakantie en heb je alvast een auto geregeld. Je kan zo door het indrukwekkende landschap heenrijden en de lokale inwoners van het land ontmoeten. 

Vakantie naar Sicilië: Wat neem je mee?

Als je een goedkope vakantie Sicilië hebt geboekt, dan is het nu tijd om je koffer in te pakken. Maak een handige inpaklijst voor vakantie en zorg ervoor dat je minimaal een bikini of zwembroek meeneemt. De temperaturen op het Italiaanse eiland kunnen hoog oplopen en het is prettig om af en toe wat verkoeling in de zee te zoeken. Neem ook een paar stevige schoenen mee, zodat je bijvoorbeeld de Etna kan beklimmen of wandelen door het prachtige landschap. Je kan jezelf prima vermaken op dit Italiaanse eiland tijdens een goedkope vakantie. Vergeet niet om ook je huurauto van te voren te regelen of boek eventueel een fly & drive vakantie naar Sicilië.

Gerelateerde artikelen