Duikvakantie top 10

Een duikvakantie is een echte droomvakantie. Tijdens een duikvakantie bezoek je de mooiste landen en kun je genieten van een bijzondere onderwaterwereld. Duiken is een onvergetelijke manier om je vakantie door te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een duikvakantie naar Egypte en de Rode Zee of ga een stukje verder naar de Malediven! Wij hebben alle mogelijkheden voor een duikvakantie voor je op een rijtje gezet. Een prachtige top 10 van de mooiste duikvakanties. 

Veel mogelijkheden

Wanneer je kiest voor een duikvakantie zal er een wereld voor je open gaan. Je zult gaan genieten van de mooiste onderwaterwerelden. Als je op duikvakantie gaat kom je waarschijnlijk met honderden foto’s van de bijzonderste vissen en koraalriffen terug. Je zal dan ook verbaasd zijn over de grote hoeveelheden bijzondere vissen je tegenkomt tijdens een duikvakantie. 

Boek hier een duikvakantie!

Top 10

Natuurlijk zijn er een aantal bestemmingen voor een duikvakantie die er bovenuit steken. Wij hebben de 10 mooiste bestemmingen voor een duikvakantie voor je op een rijtje gezet!

Great Barrier Reef – Australië

In Australië vind je het Great Barrier Reef, het grootste rif ter wereld. Hier vind je de meest uiteenlopende vissen en kun je genieten van een prachtig rif. Het rif is namelijk maar liefst 334.400 vierkante meter!

Rode Zee – Egypte

De Rode Zee is bij uitstek een geschikt locatie voor een duikvakantie. Je vindt hier niet alleen vele soorten vissen en een prachtig rif, maar in Sharm El-Sheikh vind je tevens een prachtig wrak van een Brits schip waar je om heen kunt duiken.

Caribische Zee – Mexico

Mexico is niet alleen een geweldige bestemming voor een zonvakantie, maar ook zeker voor een duikvakantie. In Mexico kun je wrakduiken, open zee duiken, diepzeeduiken, grotduiken en koraalduiken. Genoeg mogelijkheden voor een duikvakantie dus!

Indische Oceaan – Malediven

De Malediven staan vooral bekend om de mooie stranden, luxe hotel, maar ook de beste duiklocaties! De Malediven zijn ontzettend veelzijdig en je kunt hier optimaal genieten van een heerlijke duikvakantie!

Caribische Zee – Kaaimaneilanden

Op deze eilanden kun je nog genieten van het mooiste koraal. Hoogtepunten van een duikvakantie naar de Kaaimaneilanden zijn de “Bloody Bay Wall” en de “Jackson’s Bright”. Hier kun je maar liefst 1,5 kilometer afdalen naar het mooiste koraal!

Adriatische Zee – Kroatië 

Maar ook in Europa kun je duiken! Kies voor een duikvakantie naar Kroatië en ontdek de vele scheepswrakken van oorlogsschepen. Je zult versteld staan van de onderwaterwereld van Kroatië!

Celebszee – Maleisië

In de Celebszee in Maleisië vind je het tropische eiland Sipadan. Hier vind je de mooiste zandstranden, maar ook een prachtige wereld onderwater. Zo vind je er het “Barracuda Point”. Gigantische groepen barracuda’s, hamerhaaien, roggen en schilpadden zijn hier geen uitzondering. 

Blue Lagoon – Malta

Voor een duikvakantie kun je ook zeker terecht in Malta. Hier vind je prachtig helderblauw water. In Malta kun je onder andere wrakduiken en duiken naar onderwatergrotten. Bij de Blue Lagoon heb je een zichtbaarheid tot maar liefst 30 meter diep! 

Atlantische Oceaan – Lanzarote

Lanzarote is een van de beste bestemmingen om te duiken in Europa. Het water is aangenaam van temperatuur en is heel helder. Wanneer je op zoek bent naar een duikvakantie in Europa is Lanzarote dan ook zeker geschikt. 

Indische Oceaan – Cocoseilanden

Op de Cocoseilanden werden de films van “Jurrasic Park” opgenomen. Kortom, een prachtig eiland dus. Maar de Cocoseilanden zijn ook erg populair onder duikers. Je komt tijdens een duikvakantie naar de Cocoseilanden gegarandeerd Hamerhaaien en andere grote vissen tegen. 

Gerelateerde artikelen